Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Årets julvärd 2021 blir Tareq Taylor

27 okt, 2021, 09:03 
Tareq Taylor
Årets julvärd 2021 blir Tareq Taylor.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 40?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 40?

Tareq Taylor blir årets julvärd 2021! Det var SVT:s programdirektör Eva Beckman som presenterade tv-kocken inför en förväntansfull presskår.

– Det känns galet, säger Tareq.

– Jag satt i bilen när jag fick frågan och höll på att köra av vägen. Sedan bröt jag samman, jag tycker det är ett sådant stort hedersuppdrag. Tårarna kom, det var som att trycka på en knapp. Jag var tvungen att lägga på och ringa upp igen.

Tareq Taylor blir julvärld 2021

Tareq Taylor

Processen har föregåtts av ett väldigt hemlighetsmakeri.

– Jag har inte sagt detta till någon. I min kalender har det stått "JV", inget mer än så. Det är många som blir förvånade, som känner mig väldigt väl, säger Tareq.

"Jag älskar julen – julen ska vara kul"

Tareq har än så länge inte hunnit få till hela upplägget, han är fortfarande på planeringsstadiet. Men han har en tydlig bild av vilken sorts känsla som hans julvärdskap ska förmedla.

Annons

– Jag älskar julen. Och jag tycker att jul ska vara kul, så vi ska ha kul, säger han.

– Jag får dela med mig av historier, jag har lite sköna julgrejer som jag och min bror hittat på. Vi ska leka och ha kul. Det är många som är ensamma till jul. Om vi inte kan samlas fysiskt, så kan jag förhoppningsvis vara ett sällskap.

Förra året var konstnären Lars Lerin som tände ljuset i SVT och året innan var det skådespelaren och sångerskan Marianne Mörck som fick uppdraget. Den meste julvärden är fortfarande Arne Weise, som blev synonym med uppdraget.

Annons