Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Artistens allvarliga sjukdomskamp – bröt ihop efter inspelningen i TV4

20 dec, 2022, 09:35 

Anne-Lie Rydé kraschade efter inspelningen av Så mycket bättre.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Anne-Lie Rydé har hållit fast vid sin stil under hela sin artistkarriär. Läderjackorna och de amerikanska Frye-bootsen har blivit hennes signum, sången hennes livsluft.

Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Stilen hittade hon som ung, när hon pluggade ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg. Det var där hon insåg att hon inte ville bli någon revisor, hon ville sjunga och skapa.

– Det blev en chock för pappa och mamma. Enligt dem skulle musiken vara en hobby. Jag gjorde en total rockad och min klädstil genomgick en revolution. Precis som de flesta förändringar kan det gå till överdrift, något som jag i dag kan se att den kanske gjorde. Jag trashade till mig för att få en samhörighet med mitt yttre, har hon sagt till Svensk Damtidning.

Anne-Lie Rydé
Anne-Lie Rydé medverkade i årets Så mycket bättre i TV4.

Kraschade efter Så mycket bättre

Idag är Anne-Lie Rydé en av våra mest folkkära artister. Ett kvitto på det är hennes medverkan i TV4-programmet Så mycket bättre. I det sjätte avsnittet anlände hon till Grå gåsen på Gotland och tog hela sällskapet med storm.

Annons

Men inspelningen skulle komma med ett rejält bakslag. För två år sedan drabbades hon av bröstcancer. Förra året opererades hon och under sju månader låg fullt fokus på att bli frisk, med operation, strålning och antihormonell medicinering som följd.

– Jag slutade äta allt onödigt socker och ökade på med träning och promenader. Och efter de där månaderna kände jag bara: ”Wow, vad bra det här gick!”. Sedan åkte jag direkt till inspelningen av ”Så mycket bättre” på Gotland. Därefter, direkt efter min hemkomst, small det till rejält.

Anne-Lie Rydés tårar

Hon lyckades ta sig igenom inspelningen, men efteråt kom känslorna ikapp och Anne-Lie Rydé grät i fem dagar.

– Innan dess hade jag inte gråtit en tår men nu var det så skönt att bara få släppa fram all den där gråten jag hade inom mig. Jag ringde upp min onkolog som sa att hon hade väntat på mitt samtal. Hon sa att jag hade varit omänskligt stark genom den här resan men att jag gått igenom ett trauma och därför behövde få ut känslorna, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Det som hände var dels en förkylning som stökade med sången, dels en mental backlash från min cancerbehandling som kom ikapp och det hektiska inspelningstempot tillsammans med min sönderhostade röst blev en klassisk trigger.

Anne-Lie Rydé, Fredagsfinal i Idol 2022
Anne-Lie Rydé i Idol 2022.

Foto: TT

Annons