Artisternas skräckbesked – efter Eurovisions brutna löfte

06 maj, 2022, 10:00 
AvSimon Holm Stålhand
Cornelia Jakobs ska uppträda i Eurovision
Det här kan spoliera hela tävlingen...

Förberedelserna inför Eurovision är i full gång. Men det går inte helt enligt planerna och nu riskerar tävlingen att bli ett totalt haveri...

Annons

Sluttampen i Eurovision song contest är mindre än en vecka bort och förberedelserna är i full gång nere i Turin, Italien. Alla tävlande är i full gång med sina repetitioner och gör allt de kan för att bjuda på en show utöver det vanliga. Det spekuleras om att scenkonstruktionerna är de mest avancerade någonsin, vilket tv-produktionen gärna har skrutit om. Men nu verkar det som att förberedelserna har fått grus i maskineriet...

När de 40 deltagarna kom till repetitionen så möttes de av något helt annat än vad de hade blivit lovade. Det rapporterar Aftonbladet. Tanken var att det som tv-bolaget kallar "kinetisk sol" som är formad av flera bågar skulle kunna snurra ett helt varv runt artisterna på scenen. Men när de första artisterna intog scenen fick de en chock. Den kinetiska solen fungerade inte.

Så påverkas Cornelia Jakobs

Det svenska bidraget Hold me closer, som framförs av Cornelia Jakobs var på plats i arenan när de såg att scenkonstruktionen var ett totalt haveri. Men som tur var hade den svenska delegationen tagit till försiktighetsåtgärder för att undvika oförutsedda överraskningar. Innan repetitionerna hade de bestämt sig för att inte använda sig av LED-skärmarna under framträdandet. Den stora cirkeln på scenen kommer istället få sina färgskiftningar via en projektor, istället för en strålkastare.

Cornelia Jakobs oro inför Eurovision
Vilken tur att den svenska delegationen tänkte på det!

– Ja, det stämmer. På det här sättet har vi mer kontroll på det som visas. RAI, eller contest-teamet, uttryckte att de kunde ha vissa svårigheter att få till det vi ville, för som vi gjorde i Melodifestivalen så måste man placera ljuskäglan på ett speciellt ställe för att få det rätt, och då kändes det bättre att säkra upp med projektion istället. Så där fick vi faktiskt en liten förvarning, säger Sveriges delegationschef Lotta Furebäck till Aftonbladet.

Annons

Första semifinalen av Eurovision song contest 2022 sänds tisdag 10 maj i SVT 21.00. Cornelia Jakobs tävlar med ”Hold me closer” i den andra semifinalen, torsdag 12 maj.

Annons