Avslöjar stora bluffen i skandalprogrammet – så luras tittarna

Sofia Wistam

Nakenprogrammet Naked Attraction väcker starka reaktioner – nu avslöjas hemligheten under inspelningen.

Bingolottos programledare – minns du alla?
0:39

Efter reklamen: Bingolottos programledare – minns du alla?

(0:39)

Slå på ljud

Efter succén utomlands slog programmet Naked Attraction slog ned som en bomb i svensk tv. Men redan efter premiäravsnittet kom kritiken, och flera ställde sig frågande till programidén.

Bland andra skådespelaren och komikern Nour El Refai, 34, som tyckte det var smaklöst att visa hur en person väljer ut en dejt baserat på fem personers nakna kroppar.

– Man ska alltså välja en person utifrån personens kropp, och sedan får man se ansiktet och bara: ”nej, det var ju sån snygg snopp men så fult ansikte”. Och jag kände när det här kom att nu dog tv för mig. Jag sörjer att tv sjunkit så jävla lågt för att få folk att titta. Jag känner bara fy fan att de gör en sådan stor sak av det här, sa hon i sin och Henrik Schyfferts podcast Nours poddelipodd och Henrik.

Nour El Refai

Nour El Refai har tidigare riktat hård kritik mot Naked Attraction.

Karin Törnblom/TT

Sofia Wistam om hårda kritiken

Programmet har verkligen blivit en vattendelare. Programledaren Sofia Wistam, 56, är dock nöjd med utfallet och tror att den tidiga kritiken kommer försvinna relativt fort.

– Jag är nöjd med min prestation. Deltagarna har varit fantastiska. Det här får blåsa över helt enkelt, sa hon i en intervju med Expressen.

Deltagarens erkännande om programmet

Deltagarna är helt ovetandes om vilka de ska dejta när programmet spelas in, vilket Alexaner Root, 25, som varit med i programmet vittnar om.

– Jag tror inte de visste någonting om mig överhuvudtaget faktiskt. Jag fick skriva in vad jag gillade för preferenser och sen matchades de utifrån det och jag tror att produktionen hade frågat de vad de gillar hos en kille men jag tror inte det matchades på samma sätt, sa han nyligen till Hänt.

Sonen tar avstånd efter Wistams medverkan i skandalprogrammet

Caroline: Så luras tv-tittarna

Nu berättar deltagaren Caroline Alinder, 22, att studion fick utrymmas när hon medverkade i programmet. Golvet knarrade så mycket att det fångats upp av mikrofonerna och man tvingades avbryta inspelningen.

– Vi gjorde om hela scenen där jag valde den sista personen. Så när jag kommer in där naken igen då var de tvungna att reagera igen som att de aldrig hade sett mig naken. Jag var tvungen att välja igen och så skulle de låtsas att de inte redan visste vem jag skulle välja, säger hon till Hänt.

Sofia Wistam

Sofia Wistam är programledare för Naked Attraction.

Discovery+

”Tyckte det var jobbigt”

I efterhand tycker hon att det var en tråkig upplevelse, både för henne och förmodligen även för tv-tittarna som fick se fejkade känslor.

– Jag tyckte det var jobbigt att göra om för de första reaktionerna och det man säger första gången är äkta och genuina tankar. Sen när man ska göra om det så blir det lite svårt att få det att låta äkta igen. De borde nog kanske kommit på det tidigare så man slapp göra om hela den scenen. Men det gick ju ändå bra.

Foto: Discovery+, TT