Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Babben Larsson avslöjar Lotta Engbergs beteende: ”Kläcker ur sig saker”

12 jun, 2023, 16:00 
Samuel Björn
Babben Larsson och Lotta Engberg
Lotta Engberg och Babben Larsson blir nu kollegor när Bäst i test flytta över till TV4.

Babben Larsson pratar ut i Efter fem kring hennes uppskattning för fräckisar och svordomar – och att hon inte är ensam om det i branschen.

Annons
Därför slopar SVT tittarsuccén ”Bäst i test” – framtiden för Babben Larsson och David SundinBrand logo
Därför slopar SVT tittarsuccén ”Bäst i test” – framtiden för Babben Larsson och David Sundin

Babben Larsson har sedan början av 90-talet varit en av Sveriges mest älskade ståuppkomiker och tv-personligheter. Nu på senaste tiden känner många igen henne som programledaren för tittar-favoriten Bäst i test. Programmet som man tidigare kunnat se i SVT byter nu över till TV4, och i en intervju i Efter fem passar Babben på att ge en släng till sin nya programledarkollega Lotta Engberg.

Babben har en lång och uppskattad karriär

1988 så blev Babben Larsson ett stort namn på den svenska ståuppscenen. Sedan dess har hon varit ansiktet utåt för den gotländska dialekten i flera tv-serier och filmer som bland annat Släng dig i brunnen, Parlamentet, Wallander, och Lasse Majas Detektivbyrå.

Men att programleda Bäst i test är inte det ända Babben har gjort de senaste åren. År 2022 blev hon exempelvis vald till den väldigt ärofyllda rollen som julvärd i SVT och fick också ta emot priset Lisebergsapplåden under säsongsavslutningen utav Lotta på Liseberg.

Annons

"Lotta Engberg har väll samma rykte"

I intervjun i Efter fem så berättar Babben att hon kan vara ganska ful i munnen emellanåt.

– Det händer nog, ja. Jag är ganska snuskig. Jag svär, jag gillar lite sådana stories.

Till svar möts hon av ett parr uppspärrade ögon från programledaren Anna Brolin

– Vad fan, du behöver inte se så chockad ut! Det är ganska många som har den sidan också... säger Babben skrattandes.

– Lotta Engberg har väl samma rykte, till exempel. Hon drar gärna fräckisar och kläcker ut sig saker, off camera, så klart. Jag tänker inte sitta här och ge några exempel. Men jo, det stämmer nog, fyller hon i.

Och hon är inte bara rolig i tv-rutan och på standup-scenen, menar Babben som tipsar Anna om att hålla sig nära henne under framtida firmafester nu när de är kollegor.

– Med två glas champagne innanför västen kan vad som helst hända! Sitt vid mitt bord, säger jag bara, säger Babben och skrattar.

Annons