Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Babben Larsson besked om karriären: "Gör mina sista jobb"

24 aug, 2022, 06:00 
AvMinna Sarpaneva
Babben LarssonS

Nu försvinner profilen...

Annons
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Babben Larsson, 65, har kommit att bli en av de mest prominenta profilerna inom svensk media.

Hon har inte bara en lång karriär som skådespelerska i ryggen. Babben har också varit programledare för en rad tv-program och så är hon en väletablerad stand-up komiker.

Nu har hon tagit ett beslut som påverkar karriären rejält.

Lasse Kronérs ilska mot Babben Larssons program

Tillsammans med David Sundin leder Babben det omåttligt populära programmet där svenska kändisar tävlar mot varandra i vad SVT beskriver som "underliga uppdrag".

Varje avsnitt lockar två miljoner tittare men någon som inte är särskilt imponerad är SVT-kollegan Lasse Kronér som upplever att SVT marknadsför Bäst i test mycket mer än hans program, Doobidoo.

Annons

– Vi har lika bra eller bättre tittarsiffror. Då kan jag känna att jag har fått nog. Jag gör sjuttonde säsongen i år och vi har levererat mellan 1,5 och 2 miljoner tittare varje år, varje fredag, hela jävla säsongen, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Babben Larssons besked om karriären

Babben Larsson lär inte försvinna från tv-rutan inom den närmsta tiden. Bäst i test fortsätter att att göra succé och i höst har Babbens nya frågesportprogram, 1 mot Sverige, premiär.

Men den som hoppas på att få se Babben köra stand-up lär bli besviken. Hon har nämligen beslutat sig för att lägga stand-up-karriären på hyllan.

– Jag fasar ut stand-upen under hösten, jag gör mina sista jobb, säger hon i en intervju med Expressen och fortsätter:

– Jag har gjort mina stand-up framträdanden under corona, och tv har tagit över mer och mer. Kan jag inte jobba med stand-up två till tre gånger i veckan, då blir jag inte inspirerad och då skriver jag inte lika mycket nytt. Då tappar jag lust, och lusten driver mig i livet.

Hon berättar också att hon kommer att jobba mer med annat, bland annat att skriva och hon ska också passa på att resa.

Foto: TT

Annons