Babbens chockbesked – stoppas efter sjukdomen

Babbens chockbesked – stoppas efter sjukdomen

Vilket chockbesked!

5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla
0:46

Efter reklamen: 5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

(0:46)

Slå på ljud

Babben Larsson, 65, har de senaste åren blivit folkkär i de svenska tv-hemmen. Hon är också en väldigt populär medieprofil och mångsysslare. Men kanske förknippas hon mest med SVT:s succéprogram Bäst i test som lockar två miljoner tittare varje avsnitt.

– Det går inte föreställa sig två miljoner. Vad är det liksom? Det är helt obegripligt. Och det skulle bli fel helt fokus om jag tänkte på det. Jag tänker på att ha bra stämning, ordning och reda och att vi driver programmet framåt, sa Babben Larsson i en lång intervju med Expressen tidigare under sommaren.

Babben Larsson har haft en lång och framgångsrik karriär som har sträckt sig 25 år tillbaka i tiden. I samma intervju resonerar hon kring vad hon har åstadkommit hittills.

Babben Larsson öppnar upp om tuffa tiden – vann över beroendet

– Min primära drivkraft är inte att få bekräftelse på det viset. Jag är väldigt lustdriven, Och jag har alltid gått på lust, när jag inte har det längre då funkar det inte. Det var därför jag brände ut mig för 25 år sedan. Jag jobbade fastän lusten var slut, jag bara körde ändå. Och då lärde jag mig det, att så kan jag inte göra.

Lasse Kronér rasar – mot Babben Larssons program: "Jag har fått nog"

Babbens chockbesked: "Jag orkar inte"

Men nu kommer ett bakslag för 65-åringen. För hon meddelar nämligen att hon lägger karriären som stand up-komiker på hyllan. Framför allt ligger det två anledningar bakom. Det ena att hon helt enkelt inte brinner för det längre, och det andra är att hon har problem med artros vilket gör att hon inte kan stå upp för länge.

Babben Larssons nya och hemliga kärlek – en hantverkare

– Jag orkar inte turnera längre på samma sätt. Jag skulle varit på en stor turné 2021 som så klart sköts upp. Och under tiden har min vrist blivit så dålig så att jag inte ska hålla på att turnera mer, säger hon till Nemo Hedén i podden ”Nemo möter en vän”.