Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Barnbarnet Filip Lamprechts känslosamma gest till Lill-Babs – fem år efter hennes död

19 jun, 2023, 04:00 

Här hyllar han sin mormor på ett alldeles särskilt vis.

Annons

Det var 2018 som Lill-Babs gick bort och lämnade ett helt land i sorg. Tomrummet efter henne märks av än idag, Barbro var ju verkligen något alldeles särskilt.

Familjen gör allt de kan för att hylla hennes minne, och nu har barnbarnet Filip Lamprecht agerat.

Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får deBrand logo
Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får de

Filip Lamprechts känslosamma ord om Lill-Babs

När Filip Lamprecht, son till Kristin Kaspersen, deltog i Let's Dance 2021 valde han att hylla sin mormor Lill-Babs. Det gjorde han med ett dansnummer tillägnat henne, och det blev genast känslosamt i tv-studion.

– Jag saknar henne. Hon var inte vara som en typisk mormor, hon var min bästa vän och det är ju mer de samtalen man hade med henne och hur man mådde runt henne i allmänhet som jag saknar. Men också uppskattar, sa han inför uppträdandet till Aftonbladet.

Annons

Lill-Babs gick bort efter en kort tids sjukdom. Efter att i mars 2018 åkt in på sjukhus med akut hjärtsvikt, upptäckte man en elakartad tumör. Bara en månad senare, den 3 april, avled Lill-Babs till följd av cancern.

Filip Lamprechts fina hyllning till sin mormor Lill-Babs

Det är tyvärr många familjer vars liv vänds upp och ner, på grund av den fruktansvärda sjukdomen. Men forskningen fortsätter att göra framsteg, och varje dag samlas pengar in för att kunna hitta ett botemedel.

Inte minst via olika evenemang, där Filip Lamprecht nu valt att dra sitt strå till stacken. Han gillar att golfa, och på Instagram visar han att han deltagit i golftävlingen Matchen mot cancer.

Han var med i laget "Team Barbro", och visar upp ett klipp när laget peppar till, till tonerna av Tuff brud i lyxförpackning.

Matchen mot cancer är ideell förening som anordnar sportevenemang och insamlingar i kampen mot cancer.

– Allt överskott går oavkortat till hjälp för drabbade barn, ungdomar, vuxna och deras familjer så att de kan få den vård och det stöd de behöver, skriver de på sin hemsida.

Ett foto från Filip Lamprechts Instagram-story en bild på en golfbana
Ett foto från Filip Lamprechts Instagram-story, när han spelar golf

Foto: TT/Instagram

Annons