Beskedet! Lill-Babs döttrar förlorar mammans arv

12 nov, 2020, 18:11 
AvGabriella Håkansson
Malin berghagen kristin kaspersen har förlorat striden om Lill-Babs lägenhet
Det har länge varit oklart vad som kommer att hända med Lill-Babs lägenhet. Nu avslöjar dottern Kristin Kaspersen vad överenskommelsen med hyresvärden till slut blev.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?

Det var i april 2018 som svenska folket nåddes av den tragiska nyheten att Barbro ”Lill-Babs” Svensson gått bort. Den folkkära artisten blev 80 år gammal.

Sedan Lill-Babs bortgång har hennes döttrar Malin Berghagen, 54, Kristin Kaspersen, 51, och Monica Svensson, 65, kämpat med att överta hennes hyreskontrakt. Lill-Babs bodde i en våning på Östermalm på 110 kvadratmeter, som även dottern Malin var skriven på i slutet.

Kristin Kaspersen om kampen för Lill-Babs lägenhet

Anledningen till att Malin var skriven där var för att Lill-Babs aldrig skulle behöva bo på ålderdomshem. Malin folkbokförde sig efter att flyttat hem från Mallorca för att ha nära till familjen när Lill-Babs insjuknade.

Det har länge varit oklart vad som ska ske med lägenheten. Dödsboet ägs nämligen av en hyresgästförening, som dottern Malin har varit i tvist med. Kampen om lägenheten har pågått länge och det har varit känt att det bråkats sinsemellan Malin och hyresvärden.

Annons

Men under förra veckan blev det till slut klart att de båda partnerna kommit till en lösning och att tvisten kan avslutas, Malin Berghagen och hyresgästförening hade enats. Exakt vad överenskommelsen innebar var oklart och ingen ville vid tillfället kommentera ärendet.

Däremot har nu Kristin Kaspersen valt att dela med sig av sina första ord om överenskommelsen. Till en bild på en löpsedel avslöjar nu Kristin att döttrarna inte kommer att få behålla lägenheten där deras mamma bodde.

”Vi kampade lite extra for att fa behalla mammas lgh som min syster och barn var skrivna på och bodde i. De sa nej, och vi har accepterat det. Regler är regler. Tack for fina minnen dar.”Nu vantar nagonting nytt, som ingen anar an...” hor jag mamma sjunga i mitt huvud. Spannande!”, skriver Kristin Kaspersen till bilden, vilket Hänt var först med att rapportera om.

Men även om Lill-Babs lägenhet nu inte blir deras verkar Kristin redo för vad framtiden har att erbjuda.

Foto: TT

Annons