Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Beskedet som Renée Nyberg inte vill ha – efter oväntade bilderna på kungaparet

22 sep, 2022, 05:00 
Siliva, Carl Gustaf och Renée Nyberg
Renée Nyberg har drabbats av ett tungt bakslag.
Annons
Här rättas Renée Nyberg – inför allaBrand logo
Här rättas Renée Nyberg – inför alla

Renée Nyberg, 56, är en av Sveriges folkkäraste programledare. I flera år hon varit programledare för en rad olika program, inte minst Renées brygga, där hon och kändisar bjuder på både skratt och allvar i den svenska sommaridyllen.

Men för tillfället är det inspelningspaus på den populära bryggan. Just nu är hon aktuell som programledare för TV4:s nya storsatsning ”Vilket liv!”, som hyllar ikoniska svenska kändisars avtryck i populärkulturens historia.

”Bästa mest underbara program, på länge! Äntligen något att se, samt slippa alla repriser. Stort tack. En fantastisk underbar artist härliga Björn Skifs, inte att glömma, programledaren Renée”, skrev en lyrisk tittare.

Överraskande bilderna på kungen och drottningen

I andra avsnittet var det dags för Lena Philipsson att få beröm för sin gedigna artistkarriär. Under programmet dök flera kändisar upp i rutan, inte minst vår kung och drottning.

Annons

Inslaget med kungaparet var från en av Lena Philipssons humoristiska scenföreställning där hon imiterade drottning Silvia. På tv-bilder kunde man se hur kungen och drottningen satt och tjöt av skratt i publiken.

– Där ute är maken nummer ett, men här hemma på slottet... vem tror ni bestämmer då? var en av Lenas repliker under showen.

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf
Drottning Silvia och kung Carl Gustaf dök upp i ett inslag i Vilket Liv!

Rejäla tappet i TV4 – Renées tunga bakslag

Men programmet med Lena Philipsson blev inte alls samma succé som premiäravsnittet med Björn Skifs, som lockade hela 1 082 000 tittare.

Artisten från Vetlanda lockade bara 888 000 tittare, ett rejält tapp från föregående vecka.

Caroline Norrby, exekutiv producent på TV4, väljer dock att fokusera på det positiva.

”Nya programmet Vilket Liv! har tagits emot väldigt fint av tittarna, både i responsen vi har fått men även i tittarsiffror. Vi är väldigt glada att kunna leverera högklassig söndagsunderhållning med de största stjärnorna vi har”, skriver hon i ett sms till Hänt.

Renée Nyberg
Renée Nybergs program Vilket liv! har tappat hundratusentals tittar efter premiäravsnittet.

Foto: TT/Skärmdump, TV4

Annons