Beskedet! SVT-profilen försvinner från populära programmet

Beskedet! SVT-profilen försvinner från populära programmet

Janne Danielsson JAD

Den populära SVT-profilen blir nu ersatt av en annan!

2017 blev journalisten Carolina Neurath, 36, en av programledarna för SVT-satsningen Morgonstudion. Men tre år senare, när pandemin var ett faktum, gjorde SVT ytterligare en satsning – Ekonomibyrån, även denna med Carolina som programledare.

Två år efter satsningen har SVT beslutat att fortsätta med Ekonomibyrån, vilket betyder att man behövt hitta en vikarie för Carolinas roll i Morgonstudion.

På torsdagen stod det klart att hon kommer ersättas av kulturjournalisten Alexander Letic, 27, som synts både i kulturnyheterna och vanliga nyheterna på SVT.

– Jag är så glad för att Alexander Letic nu ska leda ”Morgonstudion” tillsammans med Pelle Nilsson. Det är första gången som vi valt att para ihop två män och jag tycker det ska bli spännande att se hur de utvecklas ihop. Två kvinnor ser vi ganska ofta och jag tycker det är dags att få se två män ihop, säger Judit Ek, nyhetschef på ”Morgonstudion” i ett pressmeddelande enligt Expressen.

Carolina Neurath förlovad – med landslagsspelaren Pierre Bengtsson

Förra veckan slog den stora nyheten om att Carolina har förlovat sig ned! Och inte med vem som helst, utan med landslagsfotbollsspelaren Pierre Bengtsson, 33.

– Jag kan säga att det stämmer, men hur, var och när håller vi för oss själva, sa Carolina då till Aftonbladet.

Faktum är att nyheten avslöjades i direktsänd tv under måndagskvällen, då Carolina bar en förlovningsring under sändningen av Ekonomibyrån.

Förlovningen avslöjades i tv!

Foto: SVT

Carolinas relation till kronprinsessan Victoria

Programledaren var, fram tills 2020, gift med kronprinsessan Victorias och prins Daniels nära vän Niclas Engsäll, 46.

Niclas var tidigare gift med kronprinsessans vän Andrea Brodin, som han har barnen Diana och Ivar med. Victoria är dessutom gudmor till Diana.

Detta betyder, med andra ord, att Carolina har spenderat en hel del tid med kronprinsessan och familjen genom åren.

LÄS MER: Kungavännen hoppar av – efter plötsliga skilsmässan

LÄS MER: Victorias nära vänner ansöker om skilsmässa

LÄS MER: Skilsmässa i prinsessornas innersta krets