Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Beslutet efter julvärdens avhopp – Tareq Taylor startar eget projekt

25 nov, 2021, 14:00 
AvIndra Nordemar

Tareq Taylor blev utsedd till årets julvärd 2021. Men uppdraget har inneburit att han tvingats avbryta flera samarbeten. I stället startar han nu ett eget projekt.

Annons
Tareq Taylors tvivel om att vara julvärd: "Det är så..."Brand logo
Tareq Taylors tvivel om att vara julvärd: "Det är så..."

Tareq Taylor har på senare år kommit att bli en av Sveriges mest uppskattade tv-profiler. Han blev känd för den breda allmänheten 2017 då han vann "Kockarnas kamp", och sedan dess har han dykt upp i rutan i flera tv-sammanhang.

Bland annat har hans egna program ”Tareq Taylors matresa” blivit omåttligt populärt, och på Kristallengalan i år kammade han hem vinsten i kategorin "Årets tv-personlighet".

Julvärden Tareq Taylor tvingas hoppas av

Nyligen gjordes det stora julvärds-avslöjandet – och då presenterades ingen mindre än Tareq som årets julvärd!

När han själv fick beskedet kunde han knappt förstå att det var sant.

– Jag satt i bilen när jag fick frågan och höll på att köra av vägen. Sedan bröt jag samman, jag tycker det är ett sådant stort hedersuppdrag. Tårarna kom, det var som att trycka på en knapp. Jag var tvungen att lägga på och ringa upp igen, sa han under avslöjandet.

Men det ärofyllda uppdraget i public service-kanalen innebär att Tareq är tvungen att avbryta alla reklamsamarbeten två veckor före och två veckor efter sändningen på julafton.

Annons

Nyligen sa han därför upp kontraktet med Nescafé som ägs av Nestlé.

– Jag förstår problematiken och lägger det här samarbetet på hyllan. Julvärdskapet är viktigt för mig, och jag vill inte att det ska bli smittat, eller kunna ifrågasättas, har Tareq sagt till Göteborgs-Posten.

Tareq Taylor startar nytt projekt – efter bakslaget som julvärd

Men när en dörr stängs öppnas en annan, så att säga. Nu meddelar stjärnkocken att han har ett nytt projekt i rullning – han har nämligen startat en ny kanal på Youtube!

– Här ska vi laga mängder med härlig mat. Det ska bli sköna tips och tricks, det ska bli alla de där tricksen som gör att maten blir lättare, roligare och godare framförallt att göra hemma. Och så gäster som ska komma hit också, säger han i en ny video.

Han har redan hunnit publicera två videor, där han i ena lagar omelett och i den andra köttbullar, och de har gjort succé bland tittarna!

I kommentarsfälten till videorna hyllas han av följarna.

”ÄNTLIGEN!!! Som jag väntat på detta ögonblick”

”Det ska bli grymt spännande att få följa dig”

”Du inspirerar mig och här kommer jag helt klart att hänga väldigt mycket”

Foto: TT

Annons