Beslutet: Därför försvann Lasse Holm helt från tv-rutan

Beslutet: Därför försvann Lasse Holm helt från tv-rutan

Lasse Holm är en av Sveriges mest folkkära låtskrivare och tv-profiler. Men för flera år sedan försvann han plötsligt från rutan.

Här är Sveriges 5 rikaste!
Slå på ljud

Lasse Holm har haft stora framgångar i sin karriär, både som musiker och i tv-rutan. Han är bland annat mannen bakom några av landets mest populära låtar genom tiderna, som Carolas "Främling", Arvingarnas "Eloise" och Kikki Danielssons "Bra Vibrationer", som alla vunnit Melodifestivalen.

Men under 90-talet började han kombinera musiken med livet bakom rutan. Ett av hans första programledarjobb var i Sikta mot stjärnorna, som han också skrev vinjettlåten till. Sedan dess har han synts i program som Melodifestivalen, Pictionary och Diggiloo – vilket han också grundade.

Lasse Holm byttes ut mot Lasse Kronér - försvann från rutan

Diggiloo var programmet som svenska folket numera känner till som Doobidoo. Men när Lasse Holm lämnade över stafettpinnen till Lasse Kronér bytte man också namn på programmet.

Lasse Holm omvandlade i stället Diggiloo till en sommarshow som varje år turnerar runt i Sverige. Lasse lämnade därmed tv-karriären för att återgå till ett liv på scen. Men i fjol blev det svårt till följd av pandemin.

– Diggiloo blev ju inte av i år, och det är bedrövligt. Sedan arbetar jag med en musikal, det är min bebis. Men många av mina kollegor i musikbranschen har ju fått ta andra jobb, inom vården till exempel. Det går inte att försörja sig på sin musik för alla. Det är elände och katastrof, sa Lasse då.

Lasse Holm om framtiden i karriären

Nu har det mesta återgått till det normala, mer eller mindre, och Lasse har inga planer på att lägga av, trots 77 år fyllda. Vem vet, kanske dyker han upp som programledare i rutan igen framöver.

– Det är väl tråkigt att pensionera sig när man har så himla kul som jag har, säger han till Expressen.

– Jag känner mig yngre nu än vad jag gjorde när jag var 42 kan jag säga.

Foto: TT

LÄS MER: Lasse Holm om svåra familjesituationen: "Klart jag är orolig"

LÄS MER: Lasse Kronérs avslöjande – hemligt program innan han försvinner från tv-rutan

LÄS MER: Skandalen som mörkas av TV4 i Så mycket bättre