Skandalen som mörkas av TV4 i Så mycket bättre

Skandalen som mörkas av TV4 i Så mycket bättre

Skandalerna har avlöst varandra i artistens liv. Men TV4 valde att mörka sanningen i Så mycket bättre.

5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla
Slå på ljud

Så mycket bättre är musikprogrammet där stora svenska artister tolkar varandras låtar. På pensionatet Grå Gåsen på Gotland möts de för musikens skull, men programmet handlar om mycket mer än så.

Förutom att det kantas av melodier och låttexter får tittarna även komma artisterna in på djupet. Under luncher och middagar blir de personliga och delar med sig av både med- och motgångar i livet, vilket också gör att många kommer varandra väldigt nära.

TV4:s drastiska förändring av Så mycket bättre

Men programformatet har ändrats sedan ett par år tillbaka. I dag byts artisterna ut titt som tätt under säsongen, och de turas om att berätta sina historier genom avsnittens gång.

Förr samlades runt åtta artister i Gotlandshuset för att bo med varandra hela veckan. De hade då varsin dag som handlade enbart om dem.

Och så var det när Anders Kleerup var med, han hade då sin egna dag, där han bestämde dagens aktiviter, de andra tolkade hans låtar, och han delade med sig av sin livshistoria. Men det var mycket som mörkades.

TV4 hade velat ha med Kleerup i Så mycket bättre i flera år, men när han till slut ställde upp tystade de ner skandalerna som kantat hans liv.

Skandalerna som inte togs med i Så mycket bättre

Efter att han vann tre priser på Grammisgalan 2009 briserade en kokainskandal då han blev tvungen att lämna urinprov. Senare var han med i Nyhetsmorgon och tittarna var då övertygade om att Kleerup var påverkad i direktsändning.

Därefter har han erkänt att han spenderat drygt två miljoner kronor på droger, han har förts akut till sjukhus för självmordsförsök, har har kollapsat hos sin mamma och legat i koma i fem dagar.

Men TV4 ville inte ta med de dramatiska händelserna i programmet.

– Vi kände på ett ganska tidigt stadium att vi ville berätta en annan historia kring honom som kändes lite rättvisare med mer fokus på hans musikaliska värv. De där frågorna har han fått höra till leda. Vi brukar inte ha någon policy att man måste prata om allting, har TV4:s exekutiva producent tidigare sagt till Aftonbladet.

Foto: TT, TV4

LÄS MER: Avslöjat! Fusket i "Så mycket bättre"– det får tittarna inte se

LÄS MER: Sanningen om Siw Malmkvists avhopp i Så mycket bättre – deltagarnas sorg efter beskedet

LÄS MER: Därför är inte Pernilla Wahlgren med i Så mycket bättre – splittringen med TV4