Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om Siw Malmkvists avhopp i Så mycket bättre – deltagarnas sorg efter beskedet

13 nov, 2021, 14:00 
AvIndra Nordemar

Siw Malmkvists medverkan i Så mycket bättre blev kortare än tänkt. Nu berättar hon den verkliga anledningen – som får deltagarna att bli djupt berörda.

Annons
5 saker du inte visste om Siw Malmkvist!Brand logo
5 saker du inte visste om Siw Malmkvist!

Siw Malmkvist fick avbryta sin medverkan i Så mycket bättre på grund av sjukdom. Men trots att hon bara vara med i ett och ett halvt avsnitt lyckades hon charma både de andra deltagarna och hela svenska folket.

Det var i det andra avsnittet av musikprogrammet som Melissa Horn meddelade att Siw blivit sjuk och därför inte kunde närvara under middagen. Och under kvällens avsnitt bekräftar Siwan att hon blivit tvungen att lämna Gotland.

Det är Peter Jöback som slår en signal till Siw inför den kommande lunchen. Han undrar hur hon mår varpå hon svarar att hon känner sig krasslig, men hon understryker att det inte rör sig om covid-19.

– Jag kommer sakna er jättemycket!, säger Siw under samtalet.

Jöback svarar:

– Ja, älskar dig!

Så mycket bättre-deltagarnas sorg efter Siw Malmkvist avhopp

Efter samtalet med Siwan vänder sig Jöback till produktionen och förklarar situationen.

– Tyvärr har ju Siw fått lämna i dag och läkare har sagt att det är bäst att hon åker hem, för hennes hälsa och så. Men det är ju jättetråkigt med tanke på att vi har haft så himla kul. Hon har varit en viktig byxdel i vår lilla grupp, så vi kommer sakna henne, säger Jöback.

Annons

När de andra får beskedet blir de sorgsna.

– Det är väldigt tråkigt att Siw har lämnat, jag hade gärna hängt med henne här hela sommaren, säger Thomas Stenström.

Och han får medhåll från de andra medverkande.

– Jag känner verkligen genuint att jag blev kompis med Siw Malmkvist. Det är ju sällan man får en ny kompis som är 84 år, berättar Viktor Norén.

Siw Malmkvists ärliga ord om upplevelsen i Så mycket bättre

Och känslorna verkar vara ömsesidiga. Siw har berättat för Svensk Damtidning om sin upplevelse i Så mycket bättre.

– Det var jättespännande och trevligt med alla dessa unga människor. Det var inte så att jag kände mig som en gammal gumma. Jag kände ingen skillnad trots att jag kunde vara mångas mormor. Jag tänker inte på ålder. Ena dagen känner jag mig som 14 och andra dagen som äldre än vad jag är, men oftast känner jag mig lika gammal som den jag pratar med.

Foto: TT, TV4

Annons