Malou Von Sivers och Bengt Magnussons relation i dag – efter konflikten i TV4

Malou Von Sivers och Bengt Magnussons relation i dag – efter konflikten i TV4

Malou Von Sivers och Bengt Magnusson sände det historiska premiäravsnittet av Nyhetsmorgon ihop. Men under tiden som kollegor upptäckte Malou att hon blev orättvist behandlad.

Här är Malou von Sivers TV4-karriär
Slå på ljud

Nyhetsmorgon är i dag en självklar del av hundratusentals svenskars morgonrutin. Och ända sedan starten 1992 har programmet haft ett vinnande koncept.

Att seriösa nyheter blandas med lättsamma inslag och underhållning i form av bland annat matlagning i studion har verkligen gått hem hos tittarna.

Och det är inte mycket som har ändrats sedan premiäravsnittet, förutom att det då hette Gomorron och leddes av inga mindre än Malou Von Sivers och Bengt Magnusson.

Malou von Sivers ilska efter avslöjandet om Bengt Magnussons

I dag har de ikoniska programledarna gått vidare men de är båda ännu en del av kanalen. Bengt är nyhetsankare för TV4-nyheterna medan Malou syns i rutan i Malou efter tio.

Men i fem år arbetade de sida vid sida då de varje vardag sände Nyhetsmorgon ihop, och de kom då att skapa en nära vänskapsrelation.

Det var dock en detalj som Malou inte visste om Bengt, och när hon gjorde löneupptäckten blev hon riktigt illa till mods.

– Jag tyckte det var otroligt jobbigt. Han hade mycket mer än vad jag hade. Vi gjorde exakt samma sak. Det var inte pengarna, det var bara kränkande. Jag var förbannad, kunde inte sova. En chef sa att Bengt hade mycket bättre marknadsvärde, det gjorde inte saken bättre, har Malou tidigare berättat i podcasten Tv-fabriken.

Malou och Bengt i Nyhetsmorgon 1996.

FREDRIK SANDBERG

TV4- profilernas verkliga relation efter åren som kollegor

Det verkar dock inte som att det påverkade Malou och Bengts relation, det var ju snarare TV4:s fel än Bengts.

År 2017 fick vi nämligen se en efterlängtad återförening av duon. Nyhetsmorgon fyllde 25 år och det firades genom att ta in Malou och Bengt till programmet igen. I stället för parhästarna Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt stod alltså Malou och Bengt för sändningen.

– Det var kul att få göra någonting med Malou igen, senast var 1997, eftersom att hon slutade med Nyhetsmorgon ett år innan mig. Det var kul att det faktiskt blev ett seriöst program också, med intervjun med försvarsminister Peter Hultqvist och diskussionen om Paracetamol med doktor Mikael, har Bengt sagt i Tv-fabriken.

Foto: TT

LÄS MER: TV4:s beslut: Hellenius hörna försvinner från tv-rutan

LÄS MER: Nya beskedet om framtiden för ABBA – Anni-Frid Lyngstad avslöjar

LÄS MER: Tilde de Paulas drastiska utseendeförändring – nya bilden avslöjar