Nya beskedet om framtiden för ABBA – Anni-Frid Lyngstad avslöjar

Efter ABBAs stora återförening är det många som undrar hur framtiden ser ut för supergruppen – är albumet Voyage det sista vi får eller kommer de fortsätta? Nu berättar Anni-Frid Lyngstad.

Slå på ljud

ABBA är som många vet en av världens största popgrupper genom tiderna. Och nyligen skrev medlemmarna Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad historia igen då de släppte ny musik efter 40 år.

Det nya, mins sagt efterlängtade, albumet "Voyage" har sedan det släpptes för en vecka sedan klättrat i raketfart på topplisterna världen över.

Men är det den sista musiken vi får från gruppen?

ABBAs stora återförening efter 40 år – helt nytt album

Det var på Björn och Bennys initiativ som ABBA tog plats i studion efter hela fyra decennier, och till en början skulle supergruppen endast släppa två nya låtar.

– När vi kom tillbaka till studion hade jag ingen aning om vad jag skulle förvänta mig. Men Bennys inspelningsstudio är en så vänlig och säker miljö, och innan jag visste ordet av det njöt jag! Jag kan knappt tro att ögonblicket äntligen har kommit för att dela detta med världen, säger Fältskog i ett uttalande.

Olle Lindeborg / TT /

Efter den lyckade återföreningen fick ABBA-medlemmarna mersmak, och två låtar blev slutligen till ett helt nytt album.

– De där första inspelningarna 2018 var så roliga och när Benny ringde och frågade om jag kunde tänka mig att sjunga lite till hoppade jag på. Och vilka låtar! Min respekt och kärlek går ut till de exceptionellt talangfulla, verkligen geniala låtskrivarna, säger Lyngstad.

Splittringen i ABBA – olika åsikter om gruppen framtid

Men det hela musikvärlden nu undrar är om ABBA kommer släppa ännu mer musik, eller om Voyage innebär slutet, på riktigt, för gruppen.

Men det verkar som att de inte riktigt vet själva hur framtiden ser ut. I en intervju med The Guardian menar Benny att det troligtvis inte kommer komma mer musik från ABBA.

– Men jag är inte ensam i det här. Det är fyra av oss. Om de övertalar mig så kanske jag ändrar mig, sa han och fick medhåll av Björn.

Men enligt Anni-Frid är det inte alls omöjligt att gruppen tar plats i studion igen. I en ny intervju med BBC berättar hon nu att hon blev förvånad över Björn och Bennys uttalanden.

– Jag har lärt mig att man ska aldrig säga aldrig, säger hon och fortsätter:

– Vi har förmodligen sagt att det här måste vara det sista vi gör, också med tanke på vår ålder, vi är inte unga längre. Men jag skulle återigen säga, man vet aldrig. Så var inte alltför säkra.

Foto: TT

LÄS MER: Så mycket pengar tjänar ABBA-Benny – svindlande beloppet!

LÄS MER: Sanningen bakom återföreningen av ABBA – kollegan berättar om hemliga regeln

LÄS MER: Agnetha Fältskog hemliga krav för att jobba ihop med Björn Ulvaeus igen