Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-profilens ord mitt i sändning – oväntade kopplingen till kungafamiljen!

12 nov, 2021, 21:30 
AvIndra Nordemar

Under kvällens avsnitt av Idol gjorde programledaren Pär Lernström ett oväntat uttalande om Hagasessorna, kungens systrar.

Annons
Det här är HagasessornaBrand logo
Det här är Hagasessorna

Idol är ett av TV4:s populäraste program. Varje fredagkväll bänkas hundratusentals svenskar i tv-sofforna för att se idolerna framföra sina tolkningar av olika hitlåtar.

Men programmet hade troligtvis inte varit en lika stor succé utan idoljuryn. I dag består den av Anders Bagge, Kishti Tomita, Alexander Kronlund och det senaste tillskottet Katia Mosally.

I flera år har även Pär Lernström varit en stor del av TV4:s framgångar. Under sin programledarkarriär har han kommit att bli en tittarfavorit – mycket tack vare Idol.

Men under kvällens avsnitt gjorde han en oväntad koppling mellan den omtalade juryn och vår kära kungafamilj.

Per Lärnströms uttalande om Hagasessorna under sändningen

Efter att ha hyllat det talangfulla bandet som varje vecka står bakom idolernas framträdanden, var det dags att presentera juryn.

– Då återstår de bara för mig att presentera, den mest dynamiska kvartetten vi har sedan Hagasessorna – Idoljuryn!

Annons

Kopplingen till Hagasessorna fick publiken att jubla. Deras officiella titel är givetvis prinsessorna Margaretha, Birgitta, Désirée och Christina, men i folklig mun benämns de ofta som Hagasessorna, eller kungens systrar!

De är alla äldre än kungen och har bibehållit sitt starka systerband ända sedan barnsben – troligtvis är det de Lernström syftar till, då även idoljuryn är ett sammansvetsat gäng som håller ihop under både med- och motgångar under de olika Idol-säsongerna.

Foto: TT

Annons