Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Besvikna tittare sätter ned foten efter händelsen i Hellenius hörna

16 okt, 2023, 16:30 

Premiäravsnittet av Hellenius hörna har sänts – men alla tittare var inte nöjda.

Annons

Söndagskvällarna har fått nytillskott i form av David Hellenius, som i helgen kickade igång sin femtonde säsong av talkshowen Hellenius hörna.

I soffan hade han fotbollsstjärnorna Amanda Ilestedt och Zecira Musovic, skådespelaren Fares Fares och Thomas Stenström. Dessutom bjöd Dad Harmony på ljuv musik.

Men tittarna blev besvikna efter premiäravsnittet, nu sätter de ned foten.

Allt du vill veta om David HelleniusBrand logo
Allt du vill veta om David Hellenius

David Hellenius framtidsbesked efter stormen på TV4

Det är mycket som förändrats på kort tid på TV4, sedan kanalen meddelade sitt nya sparpaket. Flera långkörare har pausats, såsom Let's Dance, Talang och Biggest loser.

– Vi måste skapa plats för helt nya program och då behöver vissa program slå tillbaka, förklarade kanaldirektören Fredrik Arefalk.

Annons

En av de som inte påverkats särskilt mycket av beslutet är en av kanalens största profiler, David Hellenius. Han leder Masked Singer, och är alltså tillbaka med säsong 15 av sin egna talkshow. David har ju trots allt vunnit Kristallen nio gånger, och verkar således sitta säkert.

Om han själv får bestämma dröjer det innan han lämnar rutan:

– Jag har blivit äldre, känner mig tryggare och är mer närvarande i intervjuerna. Med tanke på nysatsningen hoppas jag att ”hörnan” ska få gå i några år till, att den får fylla 20 år. Det är ett privilegium att få jobba med det här och gästerna vill komma, säger han till Aftonbladet.

David Hellenius i Hellenius hörna med Amanda Ilestedt och Zecira Musovic
Hellenius med landslagshjältarna Amanda Ilestedt och Zecira Musovic.

Tittarna besvikna efter säsongspremiären av Hellenius hörna

Ja, programmet har nämligen fräschats upp sedan tidigare säsonger. Det har blivit längre, och är nu 90 minuter långt. Dessutom ska det bli mer sketcher och musik, och studion har blivit större.

Annons

– Det blir lite pirrigt att se hur tittarna tar emot det men vi hoppas och tror att det ska funka, säger David till Aftonbladet.

Nu är tittarnas dom inne, och ändringen verkar tyvärr inte ha fallit alla i smaken. TV4 frågar själva tittarna om feedback på sin Instagram, och det är många som delar bilden av att det var alldeles för långt.

"Mycket tråkigare upplägg nu. För långa intervjuer. Det blev att slå över till 1:an. Synd! Allt blir inte bättre för att det görs om." Skriver en användare.

"Tråkigt och långdraget. Bättre förr." Skriver en annan.

"Hellenius hörna har inte blivit bättre, snarare tvärtom. Intervjuerna alltför långa." Kommenterar en tredje.

Foto: TV4/TT

Annons