Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Beteendet får Jenny Strömstedt att häpna – tittarna reagerar efter inslaget i Nyhetsmorgon

24 okt, 2022, 10:30 
AvIbraheem Alsalman

Diskussionen om ens partner i Nyhetsmorgon har sannerligen väckt känslor.

Annons
Jenny Strömstedts utspel om kungafamiljen: "Förlåt Victoria..."Brand logo
Jenny Strömstedts utspel om kungafamiljen: "Förlåt Victoria..."

Nyhetsmorgon har varje dag väldigt spännande diskussioner med många gäster och olika röster. Det är väldigt bra!

TV4:s långkörare och omåttligt populära program väcker även starka reaktioner, och den här helgen var det ett inslag som väckte tittarnas uppmärksamhet.

Det handlar nämligen om relationer till ens partner och vad man förväntas av varandra.

Under lördagen gästade Anna Bennich, psykolog och författare, Jenny Strömstedt för att besvara dessa oerhört komplicerade och svåra frågor.

Första frågan handlade om en kvinna som levde med en jämnårig man som inte längre kände sig attraherad av henne. Han ville att hon skulle träna mer, raka sig och ha mer smink. Själv var kvinnan nöjd med sin kropp.

Så vad är lösningen?

– Vi pratar om hälsa ofta men det handlar inte riktigt hur man mår längre. Att äta, sova och träna är jätteviktigt och det vet vi om. Men vi behöver känna oss trygga i våra relationer och att få negativa kommentarer om sin kropp är inte hälsa – utan tvärtom. Det blir ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, säger Anna Bennich i Nyhetsmorgon.

Annons

Beteendet får Jenny Strömstedt att häpna – tittarna reagerar efter inslaget i Nyhetsmorgon

Jenny Strömstedt förstår svårigheten av sådana frågor och hon diskuterar flitigt med Anna för att komma överens. Hon menar att det är en svår balans men att det går att förändra beteendet.

"Lämna ”relationen” omedelbums, är mitt råd!!!!. Man ska inte anstränga sig för att passa in i en relation. Aldrig!", skriver en användare och får medhåll av många andra.

En annan användare resonerar kring hur mannen hade reagerat om kvinnan hade ställt krav på utseendet:

"Undrar hur han skulle reagera om hon "typ": Jag vill att du ska skaffa större muskler, byta frisyr och byta ut det mesta i din garderob e.t.c...", lyder kommentaren.

Annons