Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bettan och Lotta gör turné utan Kikki – berättar sanningen bakom beslutet

05 nov, 2023, 17:00 

I Nyhetsmorgon tvingas duon svara på varför Kikki Danielsson saknas.

Annons

Under tidigt 2000-tal var Kikki, Bettan och Lotta en av de hetaste musikgrupperna i landet. De uppträdde inför fulla hus och står för superhiten Vem e' de' du vill ha.

Idag, 20 år senare, beger sig gruppen ut på turné igen, men utan Kikki Danielsson. I Nyhetsmorgon berättar Lotta Engberg och Elisabeth "Bettan" Andreassen om varför hon saknas.

Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!

Lotta och Bettan åker på julturné – utan Kikki

Lotta och Bettan ska i vinter ge sig ut på julturné i både Sverige och Norge med showen Bettan & Lotta - en jul tillsammans.

– Sedan 20 år tillbaka har Bettan och jag suttit vid pianot jag vet inte hur många gånger. När det varit efterfest har vi inte hamnat vid baren utan vi har suttit vid flygeln och spelat och sjungit. Så egentligen har det funnits en längtan att inte bara VI ska höra, berättar Lotta Engberg i Nyhetsmorgon.

Annons

Förutom att de är kollegor, är Lotta och Bettan också oerhört nära vänner. Men de har inte sammanstrålat genom musiken för allmän beskådan på många år. Det blir det ändring på nu:

– Vi har alltid haft en lust att göra nånting tillsammans efter Kicki, Bettan Lotta, det var en fantastisk tid. Och så har vi snackat litegrann om julturné och komma ut i kyrkorna lite grann, berättar Bettan.

Lotta Engberg och Elisabeth "Bettan" Andreassen i Nyhetsmorgon
Lotta och Bettan är dessutom nära vänner.

Därför är inte Kikki Danielsson med på Bettan och Lottas turné

Men en person saknas givetvis, Kikki Danielsson. Hon hoppade av gruppen 2004 strax innan en turné. Det rapporterades då att det var för att ta tag i sitt dåvarande alkoholmissbruk.

Annons

- Kikki har bestämt sig för att ta hand om sig själv och vi stöttar henne i 180, sa Lotta Engberg då.

– Vi saknade ju Kikki hur mycket som helst men hon behövde få hjälp med sitt beroende, har hon sagt efteråt.

I Nyhetsmorgon får Lotta och Bettan frågan av Jenny Alversjö varför Kikki inte är med på julturnén.

– Nej. Hon har ju sin egen turné och en egen jättefin karriär. Jag tar av mig hatten för Kicki som är igång och med nya countryplattor. Så all ära till det. Hon hade nog inte kunnat vara med här, hon har ju jättekarriärr själv, svarar Bettan då och rätar ut alla frågetecken.

Till Expressen har Lotta tidigare sagt att det "aldrig kom på tals" men att de är jättegoda vänner.

Foto: TV4/TT

Annons