Bianca Ingrossos fasa - personal slår larm efter mobbning

Bianca Ingrosso

Foto: TT/YouTube

Bianca Ingrosso får ett mycket dystert besked - personal slår larm på stora klädföretaget

Bianca Ingrosso är svensk ambassadör för italienska underklädesmärket Intimissimi.

Nu slår personal från svenska kontoret larm efter bristande arbetsmiljö. Anställda larmar om låga löner, skräck för chefer och mobbning. Intimissimi-personal får även arbeta under intensiva pass på många timmar.

Här avslöjar Bianca Pernillas fling med världsstjärnan
0:44

Efter reklamen: Här avslöjar Bianca Pernillas fling med världsstjärnan

(0:44)

Slå på ljud

De anställda berättar att de får skäll om de går på toaletten eller pratar med sina kollegor. Om de ifrågasätter sin lön får de svaret att den skulle anses som god i Italien.

Bianca Ingrossos fasa - personal slår larm om dålig behandling

Före detta anställda berättar om sina skräckupplevelser från sin tid på företaget.

– Det var bara negativt när cheferna kom. Det var ren härskarteknik, de var ofta tysta och hälsade inte ens på oss. De bara övervakade oss. Vi var luft, säger en kvinna till Aftonbladets "200 sekunder".

– Jag och alla jag jobbade med blev mobbade av cheferna. Jag förstod inte tidigare att vuxenmobbning är en grej. Om man sålde dåligt blev man utfryst, om det inte kom nån kund på två timmar blev man utskälld för att man inte hade sålt nåt, minns en annan.

28-åriga influencern står som ansiktet utåt för märket i Sverige. I ett sms till tidningen bemöter Bianca Ingrosso kritiken och hävdar att ”arbetsförhållandena är goda” och att ”de för en tät dialog med företaget”.

Bianca Ingrosso

Influencern syns i flera kampanjer för märket.

Foto: YouTube

Hårda kritiken mot Wahlgrens - har tröttnat helt: "Outhärdligt"

Skräckupplevelsen framför chefen

Trots den låga lönen förväntas de anställda ständigt vara redo att jobba, ofta med kort varsel, långa pass och många dagar i sträck, i vissa fall utan att få betalt för övertiden.

En av de som slår larm berättar att hon tvingades prova 20 bh:ar framför sin chef och kollegor.

– Det var inför henne och alla andra i butiken, som en show för alla. Det är klart att man måste lära sig om produkterna man säljer, men att chefen ska känna och kolla och säga vad som inte ser bra ut... Det var väldigt obekvämt, väldigt mycket kroppshets. Det är helt sjukt att man ska göra det med chefen, säger en av de tidigare anställda.

Hon berättar också att hon aldrig skulle rekommendera någon att arbeta för underklädesmärket.

En annan känd ambassadör är världskända sångerskan Jennifer Lopez. Supermodellen Heidi Klum och hennes dotter Leni har synts i märkets reklamkampanjer.

Bianca Ingrosso

Bianca Ingrosso är svensk ambassadör för italienska märket Intimissimi

Karin Törnblom/TT

Let's Dance-stjärnan bekräftar – efter ryktena om danspartnern: "Förälskad"

Foto: TT