Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Bianca Ingrossos galna bilfärd fångades på film – experten varnar för farliga beteendet

Bianca Ingrosso

Foto: TT

Nu väljer en expert att uttala sig i frågan.

Kartläggning! Här är hela klanen Wahlgren/Ingrosso/Schollin
1:02

Efter reklamen: Kartläggning! Här är hela klanen Wahlgren/Ingrosso/Schollin

(1:02)

Slå på ljud

Det är både en välsignelse och förbannelse att som Bianca Ingrosso kunna nå ut till miljonpublik med ett knapptryck. Det senare fick hon smak på i dagarna – när hon inte funderade hela vägen innan ett inlägg skickades ut på webben.

Nu fördömer en trafikexpert beteendet som syntes i den nu borttagna videon.

"Kör som en idiot"

Det var efter en helg på Göteborgsfestivalen Way out West som Bianca med sina vänner begav sig hem till Stockholm igen. Men det verkar som om gänget hade lite väl bråttom hem.

Under bilresan publicerade Bianca en video, där profilen och vännen Rosanna Charles sitter bakom ratten. Texten tillhörande videon lyder: "Rosanna kör som en idiot", och det gick även att glimta exakt vad hastighetsmätaren uppmätte, något som Aftonbladet rapporterade först om.

I klippet kör Rosanna Charles i över 150 km/h i omkörningsfilen på E4:an, och tidningen rapporterar att en skylt med hastighetsbegränsning 100 km/h syns i samma video. Videon raderades kort därefter, och varken Bianca eller Rosanna Charles har valt att uttala sig till Aftonbladet.

Kristin Kaspersen utsatt för inbrott när hon låg och sov – stora oron för sonen

Trafikverkets kommentar

Det som fångades på film var alltså en hastighetsöverträdelse på 50 km/h, och just fortkörningar är något som Trafikverkets trafiksäkerhetsdirektör Maria Krafft flaggar för i Aftonbladet.

– Om vi skulle få bort alla fortkörningar som görs i Sverige från en dag till en annan så räddar vi automatiskt 50 liv varje år, säger hon.

– Som enskild är det jättesvårt att förstå vad det spelar för roll om man kör lite för fort. Men vi som tittar på alla olyckor och hur de går till ser att det spelar jättestor roll. Över vissa hastigheter så handlar att köra bara en kilometer för fort om ungefär 15 liv per år.

Bianca har dessutom en position som influerare, med en miljonskara av unga följare. Maria Krafft uttalar sig inte i frågan om filmen på fortkörningen påverkar de unga, men det är hur som helst inte något som underlättar.

– Hur det påverkar är jag inte rätt att svara på. Men vi ser hur stor roll hastighetsbegränsningarna har för mängden dödsolyckor och försöker lägga krut på hur vi kan få acceptans för de fartgränser vi sätter. Då är det här inte en hjälp så klart, säger Trafikverkets Maria Krafft.

Foto: TT