Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bianca Ingrossos stora avslöjande om privatlivet: "Hittat en trygg kärlek"

18 jan, 2024, 17:00 
Bianca Ingrosso
Bianca Ingrosso svarar själv efter all debatt och alla spekulationer.
Annons

Många blev oroliga när Bianca Ingrosso plötsligt skrev naket och öppet om sina depressionsbesvär.

"Jag har inte mått så här dåligt på väldigt länge som jag gjort senaste veckorna. Varit vilsen, känt mig extremt nedstämd, tom, ifrågasatt hela mig, hela mitt liv och haft vidrigt självförtroende. Dragit mig undan från allt och alla och mestadels stängt mig inne med ångest. Kärleken till mig själv har varit på MINUS!", skrev Bianca.

Här avslöjar Bianca Pernillas fling med världsstjärnanBrand logo
Här avslöjar Bianca Pernillas fling med världsstjärnan

Bianca Ingrosso omdebatterad efter bilden

I samma inlägg redogjorde Bianca för sin plan för hur depressionen skulle hanteras.

"Vi startar året med att åka till Baravara och utmana mitt psyke till max. Livrädd men så fucking redo", skriver Bianca.

Baravara är dock inte helt okontroversiell. Behandlingsgården i Rättvik, som drivs av makarna Gayan och Lars Vedam Knutsson, är på ett idémässigt plan inspirerad av gurun Osho. Det är samme man som låg bakom sekten Bhagwan. Det är en rörelse som i Sverige kanske framförallt är kända för att ha lockat till sig den djupt depressive artisten Ted Gärdestad.

Magnus Ifver från Hjälpkällan, en stödorganisation för sektavhoppare, har varit djupt kritisk mot Baravara.

Annons

– De använder samma metoder som en religiös sekt och lockar med att vara en kursgård med "finn dig själv", där de kombinerar västerländsk psykologi med österländsk meditation, men jag skulle vilja säga att de lockar med någonting annat och att det i själva verket rör sig om en manipulativ och farlig sekt, har Magnus sagt till Sveriges Radio.

– Just i Dalarna har vi Mormonkyrkan och Jehovas vittnen, de är i sammanhanget en mildare form av sekter så jag skulle vilja säga att Baravara är en av de värre i Sverige.

Bianca Ingrossos egna svar efter kritiken

I samma reportage slog Lars Vedam Knutsson tillbaka mot kritiken.

– Det finns ingenting i det här som är en sekt, i sådana fall skulle jag vara sektledare. Här kommer och går du precis som du vill, sa Lars då.

Bianca har själv försvarat Baravara i en kommentar på Instagram, efter att en följare anklagat henne för att göra reklam för en sekt.

"Om du tycker att hitta en trygg kärlek till sig själv är en sekt så får det helt stå för dig", skriver Bianca.

Annons