Bilderna Agnetha Fältskog inte vill se – nu kommer allt fram

14 maj, 2023, 06:00 
AvFelicia Plåt
Agneta Fältskog
Dokumentären om Agnetas stalker har premiär den 19 maj. Foto: TT

Agneta Fältskog vill inte bli inblandad i den nya dokumentären om hennes stalker.

Annons

Den 19 maj släpps den omtalade dokumentären "Take A Chance" på Prime Video. Dokumentären handlar om Agneta Fältskogs stalker Gert van der Graaf, 57. I dokumentären kan man följa hans liv som lagerarbetare i Nederländerna och hans besatthet av Agneta.

Se ABBA-medlemmarna då och nu
Se ABBA-medlemmarna då och nu

"Det är inte över"

För 22 år sedan dömdes Gert van der Graaf för ofredande, utvisades från Sverige och fick besöksförbud mot artisten, som han också hade en kortare relation med. I den nya dokumentären kan man följa med när han bland annat besöker en psykiatriker. Där berättar han om hur han ser på sin och Agnetas relation, 22 år senare. Och han är tydlig med hans känslor.

– Det här är så känsligt, för att det är inte över – inte för min del i alla fall, säger han.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Han väljer även att skriva ett brev till Agneta, som börjar med:

– Hej Agneta! Jag kommer aldrig att skicka det här brevet, och du kommer aldrig att läsa det. Men det känns skönt att skriva till dig ändå.

Just nu bor han i Nederländerna efter att han blivit dömd för ofredande efter att han flyttade 800 meter från Agnetas hem på Ekerö.

– Jag jobbar fortfarande på lagret. Man behöver inte tänka så mycket, det gillar jag. Jag tänker alldeles för mycket annars. Jag har börjat gå till en terapeut. Vi pratade om dig i dag, om vårt förhållande. Han undrade varför det tog slut mellan oss. Jag visste inte vad jag skulle svara. Varför gjorde du slut med mig?, avslutar han brevet.

Vill inte bli inblandad i dokumentären

Och svaret? Det får vi inte. Agneta har nämligen varit väldigt tydlig med att hon inte vill vara inblandad i dokumentären. Vilket hennes manager Görel Hanser bekräftade i april.

– Hon har sagt nej till all medverkan. Hon vill inte vara inblandad i det på något sätt, säger han.

Annons

Men hon har till och med vädjat om att dokumentären inte ens ska spelas in berättar VD:n för Agneta Fältskog produktion AB, Andreas Lindé. De har skrivit till dokumentärens producent.

– Vi skrev att vi absolut inte ville att de skulle göra den. Vi har sagt vad vi tycker om projektet och det har vi skrivit till producenten John Mork, och vad det stod i det brevet vill jag inte gå in på.

Han tillägger även att de inte kommer att ta några juridiska åtgärder.

– Nej, det kan vi inte. Det finns ingenting vi kan... vi kan inte göra så mycket. Det är tråkigt, sa Andreas.

Annons