Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna i TV4 Anders Öfvergård inte vill se – efter jätteskandalen

29 mar, 2022, 11:09 
Jacob Johannesson
Anders Öfvergård

Nu har det dykt upp bilder i TV4 som Anders Öfvergård inte vill se.

Annons
Här går Anders Öfvergård till attack mot Anders & Kerstin LundinBrand logo
Här går Anders Öfvergård till attack mot Anders & Kerstin Lundin

Tv-profilen Anders Öfvergård har under de senaste åren varit en av Sveriges mest populära programledare. De svenska tv-tittarna har bland annat kunnat se honom i "Robinson", "Anders knackar på" och "Arga snickaren".

Öfvergård har gjort sig känd för sin hårda jargong, vilket har gått hem hos de svenska tv-tittarna. Men under det förra året uppmärksammades programledaren av helt andra skäl.

54-åringen ska enligt uppgifter till Expressen varit rejält berusad under avskedsfesten efter att inspelningen av Robinson var färdig. Profilen ska bland annat ha agerat våldsamt mot en kvinna.

”Det stämmer att jag var otrevlig. Jag har bett om ursäkt och det gör jag gärna igen. Det var inte okej av mig och jag är ledsen för det”, har Anders Öfvergård skrivit i ett sms till Expressen.

TV4 meddelade då att de bryter samarbetet med Öfvergård.

Bilderna Anders Öfvergård inte vill se i TV4

– Vi ser allvarligt på det som skett, och kommer i nuläget inte att gå in i nya planerade produktioner med den här profilen, sa programdirektör Viveka Hansson till Expressen.

Annons

Men trots skandalen har den nya säsongen börjat att sändas, trots att Anders Öfvergård är programledare. Robinson var redan inspelat när skandalen inträffade, och i höstas fattade TV4 beslutet att sända programmet, trots att Öfvergård har en huvudroll.

Efter skandalen uppenbarades har det varit tyst kring Anders Öfvergård, men det går att tänka sig att det måste vara tufft för programledaren att se säsongen efter att han fått sparken. Antagligen sitter inte Öfvergård klistrad framför tv-skärmen när den nya säsongen kablas ut till tittarna.

Den nya programledaren, som tar över efter Anders Öfvergård, är ingen mindre än Petra Malm, 44, som är känd från TV4:s program Elitstyrkans hemligheter.

Foto: TV4, TT.

Annons