Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna Tilde inte vill se – sprids mot hennes vilja: "Gör inte det!"

30 mar, 2023, 13:30 
AvFelicia Plåt
Tilde de Paula Eby
Tilde är en av Sveriges mest framgångsrika programledare och nu har hon blivit utsatt för bedrägeri.
Nu sprids bilder på Tilde de Paula Eby som får tv-stjärnan att se rött.b
Annons

Tilde de Paula Eby, 50, är en av Sveriges mest framgångsrika programledare. Hon har haft en lång karriär och har programlett exempelvis TV4:as Nyhetsmorgon. Just nu syns hon mest i programmet Efter fem på TV4 där hon intervjua intressanta gäster och diskuterar dagsaktuella nyhetshändelser.

Så utnyttjas kändisar på internetBrand logo
Så utnyttjas kändisar på internet

Varnar följarna

Programledaren syns ofta i media, men nu har publiken kunnat ta del av Tilde i en del märkliga bilder och nyheter. I nyheterna påstår de att Tilde exempelvis har råkat läcka hemlig information eller att hon har blivit stämd av olika banker. Nu går hon ut på sociala medier och varnar sina följare för bilderna.

TV4-profilen har nämligen blivit utsatt för bedragare. Men bedragarna lurar inte programledaren utan de använder bilder och sprider falska nyheter på Tilde för att lura andra. I ett Instagram inlägg där hon visar några av bilderna med de rubbade rubrikerna skriver hon såhär:

Annons

– Först skrattade jag åt dumheterna! Sedan insåg jag att det finns de som tror på det och blir oroliga! Eller kanske nyfikna… och KLICKAR!!! Gör inte det!, skriver hon på sin Instagram.

"De använder bara mitt nylle"

Hon skriver att detta är ett vanligt sätt som bedragare använder sig av för att lura stackars människor på pengar.

– Det finns inga bortglömda mikrofoner, hemlig information eller stämningar från några banker. De använder bara mitt nylle för att se om det kan få folk att klicka vidare. Gör inte det!, skriver Tilde för att svara på de falska påståendena.

Vidare uppmanar hon följarna att anmäla inläggen och skriver vad de kan göra om de skulle ha gått in på bedragarnas länkar.

– Men OM ni råkat klicka, logga ut från alla konton och byt lösenord. Och orkar ni - så anmäl gärna… även om det känns som Davids kamp mot Goliat så vet vi ju ändå hur just den fighten slutade!, avslutar hon Instagram inlägget med.

Annons