Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bingolotto bekräftar stora förändringar - blir inte som förr

17 jun, 2023, 11:00 
Bingolotto

Bingolotto bekräftar det nya läget - så förändras din spelkväll

Annons

Bingolotto har genom alla år engagerat och skapat en stor gemenskap för människor över hela landet.

Och det är såklart viktigt för en spelare att veta vad som gäller för att kunna bänka sig framför TV:n när det är dags där hemma.

Stefan Odelbergs okända karriär – varit magiker!Brand logo
Stefan Odelbergs okända karriär – varit magiker!

Stora förändringen - försvann från TV4 på söndagar

I fjol släpptes bomben att att Bingolotto från och med årsskiftet skulle sändas på lördagar istället för söndagar, som det tidigare gjort.

Man fick också veta att det skulle ske ett kanalbyte i och med bytet av dag. Något som upprörde bingospelare över landet som inte har tillgång till sjuan på sin TV.

"Alla har inte sjuan. Alla kanske inte heller har tillgång till tv4 play. Det är inte så enkelt för äldre o funktionshindrade som kanske inte klarar av detta. Inte för oss andra tekniskt okunniga heller." lyder en av kommentarerna på Aftonbladets Facebooksida efter nyheten släpptes.

Annons

Folkspels VD, Hans Sahlin, berättar vad han tänker om beslutet. Han menar att spelföretaget helt enkelt fått godta beslutet om Bingolottos framtid:

– Bingolottos övergång är en del av vårt nya avtal med TV4. Det får vi acceptera efter de affärsförutsättningar som gäller, säger Sahlin till Svensk Damtidning och fortsätter:

– Att vi inte behöver bryta programmet för nyheter ger oss också ytterligare 30 minuter programtid att leverera mer lotteri och underhållning.

Nu sker nya förändringar - Bingolotto byter tid

Nu ska det visa sig att ytterligare ändringar väntas. Tidigare har Binglotto haft sändningtiden 20.00-22.00, men snart kommer programmet sändas allt tidigare om kvällarna på Sjuan.

"På lördag är sista gången programmet sänder 20-22 i Sjuan och TV4Play. Från och med Säsongspremiären den 27 augusti är det 18:30-20:00 i Sjuan och TV4Play som gäller" skriver Binglotto på sin Facebooksida.

Så det kommer alltså betyda att vara redo lite tidigare på kvällen till hösten.

Foto: TT/TV4

Annons