Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Birgitta Eds livsbeslut – har gått ner 40 kilo på bara några år

10 jan, 2023, 13:30 

Birgitta Ed har gått ned 40 kilo på kort tid.
Nu berättar hon om beslutet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Birgitta Ed fann kärleken i statsminister Ulf Kristersson när båda var aktiva i Moderata ungdomsförbundet 1984. Hon var då bara 15 år gammal när hon fick upp ögonen för fem år äldre Ulf.

5 saker du vill veta om Birgitta EdBrand logo
5 saker du vill veta om Birgitta Ed

Tidigare jobbade Birgitta som pr-konsult, men i dag har hon sadlat om och riktat in sig på att bli präst. Teologistudierna är avklarade och den 22 januari vigs hon in i Strängnäs domkyrka.

– I början var det euforiskt roligt, nu känner jag ett helt annat lugn och det är ganska härligt att få lära sig nya saker. Nu vill jag börja jobba, jag har pluggat i nästan sju år, har hon tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Annons
Birgitta Ed har sadlat om till präst
Efter sju års studier är Birgitta Ed snart färdigutbildad präst.

Birgitta Ed om viktresan

Men att sadla om till präst är inte den enda förändringen i Birgitta Eds liv. Sommaren 2020 påbörjade hon en hälso- och viktresa och sensommaren 2021 opererade hon bort en stor del av magsäcken.

– Jag har gjort en gastric sleeve-operation. Jag har gått ned över 40 kilo och mår verkligen jättebra. Det var ett beslut att vara rädd om mig själv. Den första delen av min resa var insidan och att jobba med det jag tycker är viktigt, säger Birgitta Ed till Aftonbladet.

Annons

– Men jag kan också läsa fakta och inse att om man rör sig för lite, väger för mycket och jobbar för hårt så är det inte bra för kroppen. Så för ett par år sedan bestämde jag mig för att göra något åt det.

Ulf Kristersson och Birgitta Ed i Sagerska palatset
Ulf Kristersson och Birgitta Ed med hunden Winston.

Ulf Kristerssons stöd

Birgitta Ed säger att hon gjort flera försök att gå ner i vikt tidigare. Viktresan har varit tuff och hon tycker det är jobbigt att gå på restaurang och inte kunna äta lika mycket som tidigare.

Under resans gång har maken Ulf Kristersson och barnen hela tiden varit ett ett stort stöd för Birgitta.

Annons

– Hela familjen har varit stöttande. Första halvåret var tufft, jag ska inte säga att det var lätt för det var det inte. Vår familj är roade av att laga mat och vi umgås i köket, säger hon.

Birgitta Ed och Ulf Kristersson i samband med Nobelfesten 2022
Birgitta Ed och Ulf Kristersson under Nobelfesten 2022.

Foto: TT

Annons