Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Birgitta Eds stora livsförändring – berättar själv om beslutet: ”Euforiskt”

04 jan, 2023, 14:00 

Birgitta Ed berättar för Svensk Damtidning om nya planerna!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Strängnäs har alltid varit en speciellt plats för Birgitta Ed och Ulf Kristersson. Det var här de träffades för första gången 1984, när båda var aktiva i Moderata ungdomsförbundet.

Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Birgitta var bara 15 år när hon träffade Ulf. Han var fem år äldre och hon har tidigare sagt att hon fick tjata jättelänge innan det blev någon dejt. De gifte sig 1991 och har i dag tre barn ihop.

Tidigare jobbade Birgitta som pr-konsult, men i dag har hon sadlat om och riktat in sig på att bli präst. Teologistudierna är avklarade och den 22 januari vigs hon till präst i Strängnäs domkyrka.

Annons
Birgitta Ed och Ulf Kristersson vid Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm
Birgitta Ed och Ulf Kristersson vid Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm.

Birgitta Eds stora förändring: ”Euforiskt”

Medan Ulf Kristersson har fullt upp med att ratta Sverige som statsminister, kommer Birgitta Ed arbeta kvar som präst i Strängnäs. Domkyrkan ligger bara 100 meter från deras huset i staden.

– Jag har hittat helt rätt! Det finns så många roliga jobb och nu längtar jag efter att få göra nytta, säger Birgitta Ed till Svensk Damtidning.

Birgitta har hunnit med att praktisera i Nyköping, Mariefred och i Ulfs gamla församling Torshälla. Förra året gjorde hon praktik i Uppsala på svenska kyrkans institut. Nu är hon redo att göra karriär som präst.

Annons

– I början var det euforiskt roligt, nu känner jag ett helt annat lugn och det är ganska härligt att få lära sig nya saker. Nu vill jag börja jobba, jag har pluggat i nästan sju år.

Birgitta Ed blir snart präst i Strängnäs domkyrka
Den 22 januari vigs Birgitta Ed till präst i Strängnäs domkyrka.

Flyttbeslutet med Ulf Kristersson

Men det kommer bli en hel del pendlande för Birgitta. Paret har nämligen flyttat och installerat sig i Sagerska palatset, trots att Birgitta först sagt att hon skulle bo kvar hemma i Strängnäs.

Ja, när ens make blir statsminister blir det så klart stora förändringar i ens liv och vardag.

Annons

– Det är lite ironiskt, Birgitta har pendlat till Stockholm i alla år. Nu prästvigs hon den 22 januari, då ska hon jobba i domkyrkan som ligger 100 meter från vårt hus i Strängnäs, sa Ulf Kristersson till Aftonbladet för någon vecka sedan.

– För mig är det så otroligt mycket mer praktiskt att bo här. Det har varit mycket resande de här veckorna sedan jag blev statsminister så det här känns bra.

Ulf Kristersson, Birgitta Ed, flyttkartonger och hunden Winston
Ulf Kristersson, Birgitta Ed och hunden Winston har nu flyttat in i Sagerska palatset.

Foto: TT

Annons