Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Borgs beslut med lyxhuset – gjorde en jättevinst tillsammans med Patricia

15 apr, 2022, 11:00 
Jacob Johannesson
Björn Borg.

Björn Borg har gjort en miljonvinst tillsammans med sin fru Patricia.

Annons
GRATTIS VICTORIA! Här firas kronprinsessan på namnsdagen – se filmenBrand logo
GRATTIS VICTORIA! Här firas kronprinsessan på namnsdagen – se filmen

Björn Borg är en av Sveriges största idrottspersonligheter genom tiderna. Södertäljesonen var rankad bäst i världen och vann totalt 11 grand slam-titlar. Efter karriären gifte han sig med sin Patricia på Värmdö i Stockholm. Tillsammans har de sonen Leo som just nu håller på att försöka ta sig in i tennistoppen.

Björn Borg tjänade givetvis en stor summa pengar under sin idrottskarriär. För dem köpte han en fastighet på Ingarö för 3,1 miljoner kronor under 1984. Men häromåret sålda han den spektakulära villan och gjorde en jättevinst. Huset såldes för hela 35 miljoner kronor. Köparna var ett familjeföretag som dock var fåordiga kring det lyxiga förvärvet.

– Det här är helt privat. Det känns bara konstigt. Men tack för att du ringde, sa en av köparna till Expressen.

Björn Borgs jättevinst tillsammans med Patricia

Han och hustrun Patricia Borg, 52, är numera skrivna i en 176 kvadratmeter stor lägenhet i centrala Stockholm samtidigt som de köpt hus på Kap Verde utanför Västafrikas kust.

Annons

– Nu planerar vi att vara här så mycket som möjligt, i alla fall under den tråkiga delen av året så på vintern ska vi försöka vara här. Barnen är också så pass stora nu så de klarar sig själva, sa Patricia Borg till Aftonbladet häromåret.

Men hur rik är egentligen Björn Borg? Under sin karriär flyttade han till Monte Carlo för att slippa den höga skatten i Sverige, vilket gör det svårare att uppskatta hur mycket pengar tenniskungen har.

– Borg tjänade sina pengar, han har ju inte stulit dem. Det går dock inte att beskatta dem eller utmäta dem. Han fick garantipengar för att ställa upp, men det var inte bara Borg. Det var en öppen hemlighet. Lägg därtill uppvisningsspel, diverse reklamuppdrag och sponsorhistorier kopplade till olika event och turneringar. Borg har dragit in jävligt bra med pengar, säger Jan Söderqvist som har skrivit biografin "Björn Borg – ren vilja"

Foto: TT.

Annons