Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Jannike Björling försvann efter lyxlivet med Björn Borg – så lever fotomodellen i dag

Jannike Björling försvann efter lyxlivet med Björn Borg – så lever fotomodellen i dag

Jannike Björling var den omskrivna modellen som hade ett förhållande med Björn Borg. Men sedan försvann hon plötsligt, och i dag lever hon ett helt annat liv.

Här är Sveriges 5 rikaste!
Slå på ljud

Jannike Björling var en av kändis-Sveriges mest omskrivna personer på 80- och 90-talet, främst för sitt beryktade förhållande med tennislegendaren Björn Borg.

Björling var modell och det var så hon träffade Borg. Han satt i juryn på en skönhetstävling där hon var en av deltagarna. Då var hon 17 år, och ett år senare kom det forna parets gemensamma son, Robin Borg.

Jannike Björlings omtalade förhållande med Björn Borg

Utåt sett verkade Jannikes och Björns relation stökig. Hon anklagades bland annat för att vara ute efter tennisproffsets pengar – uppgifter hon flera gånger dementerade. Men två år efter sonen tog kärlekssagan slut.

– Under de tre åren var det jättebra. Jag var verkligen älskad av honom. Men när man är ung måste man hitta sin egen person och gå vidare, sa Jannike senare när hon medverkade i TV4:s Kändisdjungeln.

Jannike Björling och Björn Borg, 1984!

Anders Holmström/TT

Ett par år efter uppbrottet gjorde Jannike ett framträdande som blev nyhetsgodis för kvällspressen. Det var när filmen Indiana Jones hade premiär 1989 som hon dök upp i en tröja med trycket "Björn Borg Collection" – och med tryckta bilder på henne själv, Björn, och hans tidigare fruar Mariana Borg och Loredana Berte.

Jannike Björlings nya liv – drog sig undan och började om

Ett år senare gifte hon om sig med fotografen Tony Fernandez och kärleken spirade för Jannike igen – men efter fem år gick ex-makarna skilda vägar.

Jannike fortsatte leva sitt liv som fotomodell till sent 90-tal, och det var ett rätt hårt liv med vilda fester som skapade rubriker. Men sedan började hon sakta men säkert försvinna från rampljuset.

2007 fick hon sin andra son, Liam, och i dag lever hon ett tillbakadraget liv. Hon är utbildad florist och nagelskulptris, men hennes främsta arbete de senaste två decennierna har varit inom vården.

Foto: TT

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens håra ord till Christian Bauer – efter misslyckade kärleksgesten

LÄS MER: Jenny Strömstedt ryter ifrån – efter Steffo Törnquists ord i direktsändning: "Otrevligt!"

LÄS MER: Hemska beskedet till Charlene på kliniken – nära vännen död