Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Borgs situation med hustrun Patricia sprids i utlandet – har lämnat landet

28 aug, 2023, 11:00 

Björn Borgs och hustrun Patricias boendesituation uppmärksammas nu utomlands.

Annons

Björn Borg slog tennisbollen som ingen annan. Med sitt fina fotarbete, känsliga handleder och välplacerade hantering av den gula bollen blev han en av tennisvärldens största stjärnor.

Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrottenBrand logo
Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrotten

Nu har det gått 50 år sedan Björn påbörjade den karriär som ledde till fem raka Wimbledon-segrar, elva Grand Slams och titeln som den yngsta personen någonsin att vinna French Open.

Samtidigt fanns det en baksida med kändisskapet. Björn Borg var ett hett namn i pressen och uppmärksammades bland annat för sina relationer, inte minst den med fotomodellen Jannike Björling.

Följer sonen Leos tennisäventyr

I dag lever Björn Borg ett helt annat liv. För 21 år sedan fann han kärleken i hustrun Patricia Borg och de har funnits vid varandras sida sen dess. Paret har även Sonen Leo Borg, som likt sin far visat sig vara duktig på tennis och börjat klättra på världsrankingen.

Annons

Både Björn och Patricia är måna om att följa sonens tennisliv. De befinner sig ofta på plats när Leo spelar runt om i världen, även om sonen ogärna vill behöva jämföras med sin pappa.

– Alla vet om det på tennisplanen. Jag brukar inte tänka på det, men ibland vill man inte att folk ska veta. Alla tror på en och det kan skapa mycket press, har Leo sagt till Svenska Dagbladet.

Patricia Borg och Björn Borg
Patricia Borg och Björn Borg på plats för att se sonen Leo Borg spela.

Björns och Patricias boendesituation

Björn och Patricia lever ett sant lyxliv, där de har tid att följa sonens äventyr utan några större problem. De reser en hel del, ibland med privatplan, och har bostäder i både Stockholm och Kap Verde.

Tennislegendarens lyxliv har nu uppmärksammats av norska Se och Hör, som bland annat nämner hans flytt till Kap Verde, där han och Patricia bor stora delar av året.

De uppmärksammar även Björn Borgs lite mer stillsamma tillvaro efter den omtalade tenniskarriären och refererar till ett citat från när han intervjuades av USA Today.

Jag har en underbar familj, underbara barn. Jag har allt. Ibland måste jag nypa mig själv i armen. Det är faktiskt sant att livet börjar när man är 50, sa Björn Borg då.

Patricia Borg och Björn Borg
Patricia Borg och Björn Borg.

Foto: TT

Annons