Björn Dixgård om konflikten med Gustaf Norén – efter avhoppet i Mando Diao

Mando Diao, Björn Dixgård och Gustaf Norén

Över fem år har gått sedan Gustaf Norén hoppade av från Mando Diao under dramatiska former. Björn Dixgård beskriver det som att relationen "gick åt helvete".

Mando Diao slog igenom i början av 2000-talet och tog världen med storm. Med över 1.5 miljoner skivor sålda är succén ett faktum.

Fram till 2015 var Gustaf Norén en av bandets frontmän. Han skötte det mesta av snacket i intervjuer och skrev bandets texter tillsammans med Björn Dixgård.

Men för fem och ett halvt år sedan hände något. I en omtalad intervju i "Breaking News med Filip och Fredrik" berättade en märkbart skakad Gustaf Norén att hoppar av.

Därefter började en sårig relation målas upp i media. Både Gustaf och Björn beskrev det som att de gick igenom en "skilsmässa".

Gustaf Noréns dramatiska avhopp från Mando Diao

– Jag har inte lämnat Mando Diao. För mig finns inte Mando Diao, sa Gustaf Norén i "Breaking News" den 3 juni 2015.

Tidigare på dagen hade ett pressmeddelande från skivbolaget Sony Music gått ut med samma information. Där citerades Björn Dixgård säga att han och Gustaf hade olika "visioner".

När Gustaf får höra citatet i "Breaking News"-soffan säger han att han inte tror att Björn sagt orden. Fyra år senare får vi höra en delvis annorlunda förklaring till avhoppet.

LÄS MER: Marie Fredrikssons man ärvde hennes miljoner – så lever han idag

Björn Dixgård om relationen: "Gick åt helvete"

I en intervju med Café från 2019 berättar Björn Dixgård mer om Gustaf Noréns avhopp. Där uppmålas en bild av ilska och konflikter.

– Det var en jävligt lång väg dit. Det var en jobbig och tråkig historia vad det gäller vår relation som gick åt helvete. Även de andra i bandets relation till honom. Att vi tyckte att Mando Diao var olika saker när vi skiljdes åt råder det inga tvivel om.

På frågan om Björn Dixgård har någon kontakt med den gamle vännen blir svaret nej.

– Det är ingen som jobbat för att det ska bli så heller.

Björn Dixgård och Gustaf Norén

2015 lämnade Gustaf Norén bandet Mando Diao.

Björn Dixgård om ett framtida samarbete med Gustaf Norén

I samma Café-intervju säger Björn Dixgård att han inte är arg på Gustaf Norén. Däremot är han besviken på hur det blev.

Även han, likt Gustaf Norén, tycks inte ha stängt dörren helt till ett framtida samarbete, även om svaret är något kryptiskt.

– Jag känner på samma sätt som kring livet i stort. Du kan veta varför det blev ett uppbrott, men du kan inte veta när det kommer, du kan inte veta om du kommer att vara frisk hela livet. Man är maktlös inför vad som kommer att hända.

LÄS MER: Så gick det sen för skådespelarna i "Fanny och Alexander"

Foto: TT