Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Kjellman straffas för valet med Ica-Stig

08 feb, 2021, 21:00 
ica-stig björn kjellman
Björn Kjellman landade det eftertraktade jobbet, men nu petas han från hedersuppdraget.
Annons
6 saker du inte visste om Ica-reklamenBrand logo
6 saker du inte visste om Ica-reklamen

Ett av de hetaste samtalsämnena i nöjesvärlden i år har varit vem som ska ta över som nya Ica-Stig efter att Loa Falkman meddelade att han skulle lämna reklamfilmsserien. Efter en tid stod det klart att det kommer bli Björn Kjellman och Suzanne Reuter som kommer ta över de vita Ica-kavajerna framöver, men det har sitt pris, vilket Björn Kjellman nu fått erfara.

I och med att karaktären Ica-Stig är så starkt kopplat till matbutikskedjans varumärke petas han nu från sitt uppdrag som kommentator av Melodifestivalen i Sveriges radio, rapporterar Aftonbladet. Då public service-bolagen inte tillåter reklam i någon form har de nu beslutat att låta Björn Kjellman stå över det uppdrag han haft i 20 års tid.

– Vi har kommit fram till att Björn Kjellman inte kommer att vara med som expertkommentator i finalprogrammet. Det sammanfaller alldeles för tätt med årets förmodligen starkaste lanseringskampanj, säger programmets ansvarige utgivare Katarina Svanevik till Aftonbladet och fortsätter:

Annons

– Jag tror inte att det var kalkylerat på det sättet, men det sammanfaller alldeles för tätt inpå så det blir svårt att tänka på något annat än ett varumärke under den här perioden.

Björn Kjellmans parhäst Carolina Norén är förkrossad över beskedet.

– Jag förstår deras beslut, men samtidigt är jag en människa av kött och blod. Jag är deppig och eftersom både jag och Björn vill göra det här så känns det jobbigt. Jag kan ärligt säga att jag blev ledsen när det blev så här, säger hon till Aftonbladet.

Björn själv kommenterar saken i ett sms till tidningen.

”Jag hoppas att jag inte drabbas av abstinens och att jag snart får vara tillbaka bredvid Carolina” säger han.

Annons