Björn och Patricia Borg flyr Sverige med sonen – gömmer sig på helt coronafri plats

Björn och Patricia Borg flyr Sverige med sonen – gömmer sig på helt coronafri plats

Världen plågas av coronaviruset.Men Björn Borg och hans familj har hittat en virusfri zon.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 10?
Slå på ljud

Sedan slutet på december har coronaviruset, covid-19, spridits över hela världen. Totalt har över 175 000 personer smittats i 145 länder. Totalt har 7000 stackars människor avlidit som en följd av sjukdomen.

Men vissa platser på jordklotet har fortfarande klarat sig helt utan bekräftade fall av coronaviruset. En av dessa är Kap Verde, ögruppen i Atlanten med under en halv miljon invånare. Där har myndigheterna inte kunnat identifiera en enda smittad person.

Här gömmer sig Björn Borg från coronaviruset

Det är också dit Björn och Patricia Borg flytt mitt i den värsta coronakrisen, tillsammans med sonen Leo. De har sedan tidigare ett hus på paradisön utanför Afrikas västkust, och nu har de beslutat sig för att hålla sig där.

Björn och Patricia har varit flitiga på Instagram på sistone. Där lägger de upp bilder på sin nuvarande situation.

“Ta hand om er, allihop! Vi har väldig tur att ha ett hem i Kap Verde. Vi är alltid utomhus och havet är här”, skriver Björn och Patricia.

Skyddar sig på paradisön

Björn och Patricia har också delat med sig av information från The Sun som gör gällande att Kap Verde är en av få semesterorter som klarat sig helt från coronaviruset.

“Det är bättre att vara på en ö”, skriver Björn och Patricia.

Så stoppas coronaviruset på Kap Verde

Regeringen på Kap Verde har tagit till drastiska åtgärder för att förhindra att ön drabbas av coronaviruset. Premiärministern Ulisses Correia e Silva utfärdade nyligen ett förbud som gäller landets flygplatser. Inga flyg till och från Portugal och andra europeiska länder med bekräftade coronafall tillåts. På listan över förbjudna länder finns även USA, Brazil, Senegal och Nigeria, rapporterar den lokala tidningen ASemana.

– Det är en utmaning inte bara för sjukvården, utan för alla medborgare, säger Ulisses Correia e Silva.

 

LÄS MER: Nya otäcka beskedet om Mette-Marit: “Det sista hon behöver nu”