Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Ulvaeus beslut efter tystnaden – efter åren ihop: ”Såg det inte komma"

05 mar, 2024, 09:00 
Här är Björn Ulvaeus nya beslut.
Annons

ABBA-stjärnan Björn Ulvaeus lever lycklig med sin Christina Sas sedan 2022, och kärleken går som på räls. Och han kan också skörda frukt på ett yrkesmässigt plan. ABBA Voyage rullar på för fullt, Mamma Mia! The Party hade nyligen nypremiär och Björns bolag Pophouse har precis meddelat en stor nyhet.

Björn Ulvaeus och hustrun Lena skiljer sig – egna ordenBrand logo
Björn Ulvaeus och hustrun Lena skiljer sig – egna orden

Björn Ulvaeus hisnande miljonaffärer

Det var 2014 som Björn Ulvaeus ihop med Conni Johansson grundade bolaget Pophouse Entertainment. Det är ett underhållningsföretag som bland annat arbetar med musikrättigheter, genom att investera i låtkataloger.

Under åren har Pophouse lyckats förvärva flera stora låtskatter. 2022 köpte de Tim Bergling, Aviciis låtkatalog och äger nu 75% – det var den största investeringen bolaget gjort. Vad den kostade har dock förblivit en hemlighet.

Annons

2017 köpte Björn och Pophouse Cirkus i Stockholm, och de har också köpt poddbolaget Perfect Day Media för över 23 miljoner kronor.

Björn Ulvaeus besked chockar fansen – berättar själv

Nu meddelar Pophouse Entertainment nästa stora köp – efter tio år i företaget. De har nämligen lagt vantarna på Cindi Laupers musikkatalog, och Björn Ulvaeus har stora planer:

– Vi har redan tidiga planer på en tv-serie som involverar fans, en festival, samt ett teaterprojekt som kretsar kring Cyndis uppväxt – ett projekt som ligger henne varmt om hjärtat, och i vilket vi utforskar olika tekniska möjligheter för att skapa en unik upplevelse, säger han till TT.

Han meddelar också beslutet på Instagram, och fansen jublar av lycka:

"Det här är ett samarbete jag inte såg komma...men det kanske jag gjorde. Älskar mig lite Cyndi!"

Dessutom svämmar det över av lyckönskningar och hjärt-emojis.

Foto: TT

Annons