Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Björn Ulvaeus dolda uppgörelse med ex-frun Lena – nu kommer det fram

24 dec, 2022, 08:30 
Lena Ulvaeus, Björn Ulvaeus och Christina Sas

Det forna paret har kommit överens – och nu är uppgifterna ute.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det var många som blev förvånade när den legendariska ABBA-stjärnan Björn Ulvaeus och hustrun Lena i ett gemensamt uttalande meddelade att de går skilda vägar.

5 saker du inte visste om Björn UlvaeusBrand logo
5 saker du inte visste om Björn Ulvaeus

Kärlekssagan på 41 år hade nått vägs ände, och Björn har idag hittat kärleken på nytt. Men hur såg parets fördelning av pengar egentligen ut...?

Så blir Björn Ulvaeus julfirande

I meddelandet som Björn och Lena publicerade gjorde de klart att de separerade som nära och goda vänner, och att de fortsatt kommer ses på familjehögtider. För de delar ju två barn ihop, Emma och Anna.

Nu står också julen runt hörnet, och för tidningen Expressen ger Björn ett tydligt besked om firandet:

– Det blir en stor familjejul. Nära och kära och barnbarn och barn. Det är det bästa, säger han.

Annons

Visst kan man anta att Lena kommer dyka upp, och så kan även hans nya flickvän och sambo Christina Sas göra. I juli syntes de tillsammans på röda mattan för första gången, och de flyttade under hösten ihop in i en lyxvåning på Östermalm.

Björn Ulvaeus och flickvännen Christina Sas
Första bilderna på paret i offentligheten!

Björn Ulvaeus och ex-fruns uppgörelse

Det är ingen hemlighet att Björn sitter på en stor förmögenhet. Han är ju en av våra största musiker genom tiderna, och har ständigt en rad olika projekt på gång. Så hur fördelades egentligen miljonerna när makarna beslutade att gå skilda vägar?

Expressen har tagit del av ett äktenskapsförord som upprättades 2013, som ska ha varit det senaste i raden. Där framkommer det att paret beslutat att följande egendom som Lena och Björn äger ska räknas som giftorättgods.

Björn Ulvaeus och Lena Ulvaeus
Paret levde minst sagt ett bekvämt liv.

Här ingår bland annat deras fastigheter: en lyxig villa i exklusiva Djursholm där ex-makarna bodde, och ett sommarställe ute på Värmdö. Bara fastigheterna har ett gemensamt värde på över 60 miljoner kronor. Dessutom har de ett konto som aldrig får understiga 20 miljoner kronor, som de ska dela på.

Enligt Expressen går summan på giftorättsgodset upp till minst 100 miljoner kronor, vilket ger Lena och Björn ett minimum på 50 miljoner kronor vardera efter skilsmässan.

Foto: TT

Annons