Sanningen om Björn Ulvaeus okända dotter – beslutet väcker reaktioner

14 dec, 2022, 12:30 
https://image.svenskdam.se/ibraheemalsalman.jpg.jpg?imageId=8910732&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318
Ibraheem Alsalman

Det här var väldigt fint av Björn Ulvaeus och dottern Anna.

Annons
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottet
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottet

ABBA:s alldeles egna Björn Ulvaeus, 77, behöver knappast en presentation. Han har, tillsammans med Agnetha Fältskog, 72, Anni-Frid Lyngstad, 76 och Benny Andersson, 75, gjort Sverige till en maktfaktor inom musikbranschen. Alla vi känner igen "Dancing Queen" och "Mamma Mia", för att nämna några. Det är låtar som har hängt med generation efter generation och än i dag spelas deras låter på diverse barer och nattklubbar.

Björn har sedan ett par år tillbaka en fin tradition som många äldre längtar efter varje år - och speciellt när det vankas jultider.

Björn Ulvaeus bjuder nämligen Västerviks äldre på ett lyxigt julbord, och i år har han gjort det tillsammans med dottern Anna. Det fina arrangemanget brukar hållas på Slottsholmen i Västervik.

Annons

I år var det dags för personer som har hemtjänst, boendestöd eller är ensamma som blev inbjudna till det flytande hotellet Slottsholmen, med 360 graders sjöutsikt, rapporterar Newsner.

Sanningen om Björn Ulvaeus okända dotter – beslutet väcker reaktioner

Hotellet ägs av Abba-medlemmen Björn Ulvaeus men drivs av yngsta dottern Anna som idag är vd.

– Jag har haft mor och farföräldrar som haft hemtjänst eller bott på äldreboenden i kommunen och, utan att kritisera allt för mycket, så har det ju inte alltid varit superkul mat, sade Anna Ulvaeus till Newsner i fjol.

Anna sjösatte idén 2018 och har sedan dess haft som mål att göra julbordet till en tradition.

Tidigare har 80 personer bjudits in, sedan skruvade man upp och 2021 var hela 120 personer inbjudna. I år är det inte mindre än 150 personer som fick komma och ta del av det lyxiga julbordet. Otroligt fin gest!

– Det är verkligen årets bästa dag. Det finns inget bättre, rent själviskt. Att se alla så glada. De klär upp sig och livar upp lite när det händer någonting sådant här i vardagen, sade Anna till Newsner då.

Annons

Inger Jakobsson, Västerviks kommun, instämmer med Anna och säger att den här dagen betydde mycket för så många.

– Jag hörde om en äldre man som inte har några anhöriga i Västervik. Han frågade hemtjänstpersonalen hela tiden om de trodde att Anna skulle bjuda in till ett julbord i år. Så det är verkligen så tacksamt, säger hon.

– Alla var uppklädda till tänderna och är en sådan vacker miljö, lugnt och fin musik. Det är verkligen ren glädje, säger Inger.

Annons