Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Abbas stora sorg efter dödsbeskedet: "Vi sörjer"

10 aug, 2022, 18:35 
AvIbraheem Alsalman
Abba sörjer vännen och filmstjärnan. Bilder: TT/Instagram

Nu bryter Abba-stjärnorna tystanden efter dödsfallet.

Annons
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottetBrand logo
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottet

Abba satte Sverige på kartan när de slog igenom med sina hitlåtar under 1980-talet. Alla vi känner igen "Dancing Queen" och "Mamma Mia", för att nämna några. Det är låtar som har hängt med generation efter generation och än i dag spelas deras låter på diverse barer och nattklubbar.

Abba, som består av Björn Ulvaeus, 77, Agnetha Fältskog, 72, Anni-Frid Lyngstad, 76 och Benny Andersson, 75, gjorde en smått sensationell comeback förra året - som avatarer - eller abbatarer.

Förra veckan stod det klart att Benny Andersson gör en låt ihop med legendaren Sir Elton John. Abbas ”Chiquitita” från 1979 och Elton Johns ”Bennie And The Jets” från 1973 ska bli en låt. Vi väntar med spänning för att höra versionen!

Annons

Men nu har Abba drabbats av stor sorg.

I måndags avled Grease-stjärnan Olivia Newton-John efter en lång kamp med cancer. Hon blev 73 år gammal. Hollywoods filmstjärna är främst känd från rollen Sandy i succéfilmen Grease. Hon drabbades av cancer 1992 och genomgått flera tuffa behandlingar. 2013 fick hon ett återfall och då var sjukdomen obotlig.

Abbas fina ord efter dödsbeskedet: "Vi sörjer"

Sedan det tragiska dödsbeskedet kom har hyllningarna rasslat in. John Travolta, som spelade också huvudrollen i Grease skrev känslosamt:

”Min kära Olivia, du gjorde alla våra liv så mycket bättre. Ditt avtryck var enormt. Jag älskar dig så mycket”.

Nu stämmer Abba även in i de fina hyllningarna. Två av de legendariska medlemmarna, Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad, skriver på Instagram:

"Vad ska du säga när den trevliga, snällaste och mest kärleksfulla kvinnan lämnar oss för att resa någon annanstans. Hjärtat gör ont av att veta om Olivias modiga kamp mot en, i hennes fall, oövervinnerlig fiende".

Abba träffade Olivia Newton-John för första gången i samband med Eurovision song contest 1974. Sedan dess har de hållit kontakt och blivit bra vänner.

”En fin person har lämnat oss – och vi är många som sörjer henne nu", skriver Agneta Fältskog.

Bilder: TT/Instagram.

Annons