Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Abbas oväntade drag - gör låt ihop med legendaren

04 aug, 2022, 13:00 
AvIbraheem Alsalman

Minst sagt oväntat.

Annons
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!Brand logo
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!

Det var förra året som Abba tog beslutet att göra comeback. Men inte fysiskt. De kom på tanken att göra det genom att vara som digitala avbilder. Eller som det senare skulle kallas Abba-avatarer – så kallade Abbatarer. I maj 2022 var dagen kommen då de skulle framföra sin stora show. På Londons nya Abba-arena äntrade abbatarerna scenen till publikens stora jubel.

– Det är ingen kopia, hyllning eller nostalgi. Detta är Abba 2022, sa Bennys son Ludvig Andersson som producerat konserten.

Abba, som består av Björn Ulvaeus, 77, Agnetha Fältskog, 72, Anni-Frid Lyngstad, 76 och Benny Andersson, 75, tog musikbranschen med storm och toppade listorna under 80-talet runtom i världen. Abba bestämde sig, trots jättesuccén, att sluta göra musik 1986 men har nu alltså gjort comeback.

Benny Andersson gör låt med Elton John

Nu tar Abbas Benny Andersson nästa steg i karriären och fortsätter vara kreativ genom att gång på gång skapa ny musik. Nyhetsbyrån TT skriver nämligen att Andersson och självaste Sir Elton John har gjort en så kallad mash-up på Tiktok. Det innebar att de har blandat ihop två låtar för att sedan skapa en ny, enligt sajten NME.

Annons

Men vilken låt handlar det om?

Jo det är Abbas ”Chiquitita” från 1979 och Elton Johns ”Bennie And The Jets” från 1973. Den nygamla låten postades samtidigt på Abbas och Elton Johns TikTok-konton. Ljudet har på drygt ett dygn använts över 54 000 gånger på den populära appen.

Det är inte första gången som en gammal låt kommer upp på agendan igen. Exempelvis Metallicas ”Master of puppets” från 1986 och och Kate Bush ”Running up that hill” 1985 som båda blivit stora på Tiktok efter att ha synts i den omåttligt populära tv-serien ”Stranger things”.

Annons