Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Legendarens hårda diss mot Abba – som chockade alla

01 aug, 2022, 16:00 
AvIbraheem Alsalman

Oj, det där var oväntat!

Annons
ABBA återförenas och släpper nytt – se filmen!Brand logo
ABBA återförenas och släpper nytt – se filmen!

Abba behöver knappat en presentation. Bandet som består av Björn Ulvaeus, 77, Agnetha Fältskog, 72, Anni-Frid Lyngstad, 76 och Benny Andersson, 75, tog musikbranschen med storm och toppade listorna under 80-talet runtom i världen. Abba bestämde sig, trots jättesuccén, att sluta göra musik 1986 och sedan dess har det spekulerats om deras framtid.

Men sedan kom vändningen. Förra året meddelade bandet att de kommer göra comeback med en storartad show - Abba show, eller som det också kallades, Abba Voyage.

Abba gjorde comeback som avatarer

När Abba bestämde sig för en comeback tog de beslutet att inte göra det fysiskt. De kom på tanken att göra det genom att vara som digitala avbilder. Eller som det senare skulle kallas Abba-avatarer – så kallade Abbatarer. I maj 2022 var dagen kommen då de skulle framföra sin stora show. På Londons nya Abba-arena äntrade abbatarerna scenen till publikens stora jubel.

Annons

– Det är ingen kopia, hyllning eller nostalgi. Detta är Abba 2022, sa Bennys son Ludvig Andersson som producerat konserten.

Jaggers dissade Abba framför alla

Nu har Abba blivit hånade från ett minst sagt oväntat håll. För under söndagen intog rocklegendarerna The Rolling Stones Friends arena i Stockholm. Rolling Stones tog sin turné ”Sixty” till Stockholm för att fira 60 år som band. Inför dryga 50 000 euforiska fans tog frontmannen Mick Jagger, 79, initiativet och visade prov på att han faktiskt kan ett par svenska ord:

– Tjena Sverige! Ni sjöng fantastiskt!”, ropade han till publikens stora jubel.

Men det tog inte stopp där. För innan konserten skulle avslutas valde Jagger att återigen säga ett par väl valda ord. Den här gången handlade det om självaste Abba - som ligger svenska folket varmt om hjärtat.

– Vi var och såg Abba-showen i London häromsistens. Våra avatarer är inte riktigt klara än så ni får stå ut med oss, skämtade han.

Syftet med piken, som var med glimten i ögat, var förstås Abbas avatarer.

Vi får helt enkelt vänta och se om Abba kontrar med något.

Annons