Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter Björn Ulvaeus nya kärlek – ärliga orden om skilsmässan med Agnetha Fältskog

22 jul, 2022, 14:30 
AvSimon Holm Stålhand

De berättar allt om uppbrottet!

Annons
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottetBrand logo
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottet

Få personer har blivit mer omskrivna den senaste tiden än vad ABBA-stjärnan, Björn Ulvaeus har blivit. Anledningen till det stavas helt enkelt att han har hittat sin nya kärlek!

Det var i februari i år som ABBA-stjärnan Björn Ulvaeus, 77, berättade att han och hustrun Lena bestämt sig för att skilja sig, efter 41 år som gifta.

"Efter många fina och händelserika år har vi bestämt oss för att skilja oss. Vi förblir nära och goda vänner och kommer att fortsätta att fira våra barnbarns födelsedagar och andra familjehögtider tillsammans", sa ex-paret via Ulvaeus talesperson då.

Och fem månader senare, visade Björn upp sin nya kärlek Christina Sas, på premiären av Pippi på Cirkus på tisdagskvällen.

Det var Björn Ulvaeus andra skilsmässa, tidigare var han gift med ABBA-kollegan, Agnetha Fältskog. De skilde sig 1980 efter att ha varit gifta sedan 1971.

Och när skilsmässan blev offentlig släpptes också låten ”The winner takes it all”, som blev känd som skilsmässolåten.

Annons

Abba-experten Carl Magnus Palm – som skrivit en rad böcker om Abbas musik – berättar för Expressen om låttexterna som speglade känslosamma perioder i musikernas privatliv.

– Björn har berättat att han kom till studion med texten som blev ”The winner takes it all” till Agnetha och hon blev väldigt berörd av den, tårarna började rinna nedför hennes kinder, säger Carl Magnus Palm till Expressen och fortsätter:

– Björn berättade att han grät när han och Agnetha fattade beslutet om skilsmässan och att han skrev den här låten när han var väldig nere och låg sömnlös på nätterna på grund av det här beslutet.

Anledningen till ABBA-parets skilsmässa

I den brittiska dokumentären ”Super troupers – 30 years of Abba” från 2004 framkom det också att familjelivet krockade med Abba-karriären. Vilket satte käppar i hjulet för deras äktenskap.

– Vi hade inte samma prioriteringar. Andra kvinnliga artister med barn har säkert haft samma erfarenheter som jag – man delas i två delar. Den ena halvan vill så gärna vara framgångsrik på scenen, medan den andra vill vara hemma och ta hand om sina barn, sa Agnetha Fältskog i dokumentären.

Björn berättade i dokumentären att han var den som fick pusha henne:

– Agnetha ville egentligen inte åka någonstans. Hon ville vara hemma. Men jag tyckte att det var absolut nödvändigt, vi måste helt enkelt, vi kunde inte missa vår stora chans ute i världen.

Men nu ska relationen mellan Björn och Agnetha vara bra och de har ju även synts på röda mattan när ABBA Voyage sattes i rullning.

Annons