Björn Ulvaeus drastiska beslut mitt i ABBA-showen – avbröt sången

Björn Ulvaeus drastiska beslut mitt i ABBA-showen – avbröt sången

ABBA har återförenats och nu är även den populära ABBA-festen "Mamma Mia! The party" tillbaka. Men under nypremiären hände något minst sagt oväntat.

5 saker du inte visste om Björn Ulvaeus
Slå på ljud

Abba-musikalen ”Mamma Mia! The party” har varit en storsuccé och sålt ut över 800 föreställningar i Stockholm på fyra år, innan pandemin satte stopp för festen.

Nu har showen, upplevelsen, musikalen, ja kärt bart har många namn, tagit sig till Göteborg där den hade nypremiär på Rondo på fredagen, och kvällen blev minst sagt lyckad.

Premiären bjöd nämligen på ett oväntat besök av Abba-legendaren själv.

Björn Ulvaeus avbröt ABBA-showen – publiken i chock

Björn Ulvaeus överraskade publiken, men inte bara med sin närvaro. Mitt under showen, när krogen fylldes av allsång till hitlåten Waterloo, ställde han sig plötsligt upp och avbröt sången.

– Någon vid mitt bord undrar: "varför sjunger du inte med?" Men här går gränsen. Det är klart att man kan texten till den här låten som man hört till leda, sa Björn och fortsatte:

– Men det är ju så här att om vi hade vetat detta när vi skrev det här för 48 år sen... Att jag skulle behöva sitta och sjunga det här i ett publikt sammanhang, då hade jag varit mer försiktig med texten.

LÄS MER: Sanningen bakom återföreningen av ABBA – kollegan berättar om hemliga regel

Björn Ulvaeus om "Waterloo": "En av de sämsta idéerna"

Abba-medlemmen sågade skämtsamt sin egen text då han menar att den inte har någon koppling till låttiteln. Flera år efter att han skrev den kom han till insikt.

– Vet ni hur många det var som dog vid slaget vid Waterloo? 50 000! Vilket gör att jag har insett för längesen att det här är en av de sämsta idéerna att använda som metafor i kärlekssammanhang. Man kan ju säga att Napoleon föll för Wellington, men han var ju inte gay. Det finns inget historiskt belägg för det.

Björn uppmanade sedan ensemblen att köra en låt som publiken absolut inte skulle kunna sjunga med till – Abbas nya låt "Dont shut me down".

Den oväntade entrén fick publiken att jubla och dissen till sin egen världsberömda låt fick dem att skratta och klappa högt.

Foto: TT

LÄS MER: Agnetha Fältskog hemliga krav för att jobba ihop med Björn Ulvaeus igen

LÄS MER: ABBA-Agnetha irriterad på Anni-Frid – oron inför comebacken

LÄS MER: Så mycket pengar tjänar Björn Ulvaeus – svindlande beloppet!