Björn Ulvaeus i stort bråk med känt företag – tvingas betala hundratusentals kronor

Björn Ulvaeus har han hamnat i en rättegångskonflikt med byggföretaget Peab. Och i dag, den 30 september, kom domen – artisten tvingas betala över 300 000 kronor.

Slå på ljud

Abba-stjärnan Björn Ulvaeus bor sedan många år tillbaka ute på en egen halvö på Djursholm i Stockholm. Där trivs han som handen i handsken och genom åren har han mer eller mindre levt ett problemfritt liv i bostaden.

Men en dag i februari 2018 stod han plötsligt utan el och vatten, och enligt artisten själv berodde det på ett misstag av företaget Peab.

Han menar att de under ett jobb råkat gräva av en ledning i närheten av hans hem.

– Det ordnade sig till slut. Men de är ovilliga att erkänna, sa Björn då till Expressen.

Björn Ulvaeus konflikt med byggföretaget Peab

Peab bestrider påståendet. Visserligen grävde de sönder ledningen, men de reparerade skadorna när det skedde 2017, dessutom har företaget betalat 40 000 kronor till Ulvaeus för omständigheterna.

Att Abba-legendaren inte hade någon vatten- eller elförsörjning menar Peab snarare berodde på en kall vinter och att kablarna därför frös sönder.

Men Björn gav sig inte. Han krävde 820 549 kronor plus ränta i skadestånd, men Peab gick inte med på kravet, och fallet gick därför vidare till rättegång.

Domen efter tvisten med Peab – ABBA-stjärnan tvingas betala

I dag, den 30 september, kom domen – Björn Ulvaeus får inga pengar, utan måste i stället betala företaget för rättegångskostnader som uppgår till 324 239 kronor.

I domen står det:

”Sammanfattningsvis gör domstolen följande bedömningar. Som redovisats ovan har det i målet framkommit omständigheter och bevisning som talar för Björn Ulvaeus talan i målet, men Peab har pekat på en rad brister, möjliga alternativa skadeorsaker och även åberopat bevisning för sin ståndpunkt”

”Peabs invändningar har inte motbevisats. Det har enligt domstolens bedömning inte bevisats att funktionen i värmekabeln för vattenledningen slogs ut genom avgrävningen eller en bristfällig reparation. Björn Ulvaeus talan ska därför ogillas.”

Domen överklagas – Björn Ulvaeus missnöjd

Självfallet är Björn inte nöjd över beslutet, och kommer därför att överklaga domen.

– Björn kommer att överklaga domen, det av den enkla anledningen att innan Peab grävde av vattenledningen har den alltid fungerat, säger artistens juridiska ombud P-G Jönsson till Expressen och fortsätter:

– Det märkliga är att de som säljer den här typen av värmeledningar har vittnat och sagt att det inte finns någon annan förklaring än att de hade grävt av den.

Foto: TT

LÄS MER: Så mycket pengar tjänar Björn Ulvaeus – svindlande beloppet!

LÄS MER: Sanningen bakom återföreningen av ABBA – kollegan berättar om hemliga regeln

LÄS MER: Agnetha Fältskog hemliga krav för att jobba ihop med Björn Ulvaeus igen