Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Ulvaeus lycka med Agnetha Fältskog! Otroliga beskedet 43 år efter skilsmässan

18 jan, 2023, 19:40 
Indra Nordemar

2023 kan bli ett av ABBA-medlemmarnas bästa år.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog har många gånger skapat storsuccéer ihop. ABBA är ju en av de största popgrupperna genom tiderna – bara en handfull av deras låtar har inte legat på toppen.

Och nyligen gjorde de det igen.

Efter 40 år isär återförenades de och i fjol släppte supergruppen ny musik, och återigen tog de musikvärlden med storm.

Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottetBrand logo
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottet

Men något som däremot inte blev en lika stor succé var Björns och Agnethas äktenskap – som gick i kras 1979. Men de har lyckats stå på god fot genom åren – och snart kan de få stor anledning att fira ihop!

Agnethas verkliga känslor efter Björns bröllop: "Gjorde ont"

Björn och Agnetha var gifta under Abbas storhetsperiod, mellan 1971 och 1979. Tiden som följde var en smärtsam tid, både för dem och för Abba. Men inte långt därefter träffade Björn ex-frun Lena Ulvaeus.

Annons

– När han mötte Lena kändes det svårt. Då han gifte sig grät jag. Det gjorde ont och det var märkligt att han så snart efter att ha lämnat mig fann en annan, har Agnetha tidigare sagt.

I februari i fjol gav Björn sitt andra skilsmässobesked. Efter 41 år som gifta gick även Björn och Lena skilda vägar.

Ja, det har återigen varit en tumult tid för Björn. Men förutom att han kan glädjas åt sin nya kärlek Christina Sas, kan han även glädjas åt ett historiskt Abba-besked!

Björn och Agnetha var gifta mellan 1971 och 1979.

Stora lyckan för Abba – historiskt besked

Senaste albumet Voyage kan nämligen bli ett av deras största, på Grammysgalan är det nominerat i hela fyra kategorier, och Björn, Agnetha, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad har därmed chans att kamma hem sin första Grammy någonsin.

Annons

Så är det faktiskt, och det kan tyckas märkligt att de aldrig vunnit en Grammy. Men nu har de alltså chansen i kategorierna: Bästa uppträdande av en grupp, årets inspelning för Don't shut me down, prestigepriset bästa popalbum och det ännu tyngre priset årets album för Voyage.

Enligt oddsen från ATG är de favorittippade i kategorin Bästa uppträdande av grupp. Även flera andra svenska artister och producenter är nominerade till en Grammy, men ingen är i närheten av Abbas fyra nomineringar.

Foto: TT

Annons