Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Ulvaeus och Benjamin Ingrossos okända relation – ABBA-stjärnans förfrågan

10 jul, 2022, 20:57 
Björn Ulvaeus och Benjamin Ingrosso

Det var en oväntad duo!

Annons
5 saker du inte visste om Björn UlvaeusBrand logo
5 saker du inte visste om Björn Ulvaeus

Några av vår tids i särklass största musiker är såklart gänget bakom ABBA. Det är nog ingen som inte har fina minnen till Dancing queen, eller som inte kan varje ord i låten Mamma Mia!

När det tids nog är dags att lämna över taktpinnen verkar det som om framtiden är i trygga händer, i alla fall om du frågar Björn Ulvaeus.

Nya projektet med Benny Andersson

Under lördagsmorgonen gästade en av hjärnorna bakom ABBA Nyhetsmorgon, för att prata musikaler i kvadrat. Det var nämligen Björn Ulvaeus som var morgonens sommargäst, och det fanns mycket att gå igenom.

Björn är just nu aktuell med en helt ny musikal, som det vankas premiär för! Efter att starten blev uppskjuten, är det världspremiär för musikalen Pippi på Cirkus den 12:e juli, på just Cirkus i Stockholm.

– Det är några nya låtar som Benny Andersson och jag har gjort. Sedan har jag plockat sådan musik som jag tycker väldigt mycket om från andra kompositörer. Det är en blandning av både nytt och gammalt som folk inte har hört, säger Björn Ulvaeus till SVT.

Det låter ju som att det inte kan bli annat än succé!

Björn Ulvaeus är producent och skrivit musik, manus och sångtexter till musikalen.

Relationen till Benjamin

Precis som Björn berättade har han jobbat tillsammans med ABBA-kollegan Benny Andersson på några av låtarna. Men det finns också ett samarbete som är betydligt mer ovanligt än att han slagit sitt kloka huvud ihop med en ABBA-kollega.

Annons

Pernilla Wahlgrens son Benjamin Ingrosso har nämligen också ett finger med i spelet! Tillsammans skrev musikerna låten "Jag tror jag går sönder", som är med i musikalen.

– Jag mötte Benjamin Ingrosso för ett tag sedan, och han var så otroligt stolt över att få vara en del av det här projekt, och att få ha skrivit musik med dig, berättar morgonens programledare Anders Pihlblad.

– Han sa "Det är hur stort som helst!".

Och det visar sig att glädjen skulle vara ömsesidig, speciellt eftersom det var ABBA-ikonen själv som hörde av sig till Benjamin – vilken ära!

– Det var jättekul att prata med honom, och höra ”Skulle du kunna tänka dig att skriva?” Vi hade pratats vid tidigare han och jag, och jag tänkte "Jag frågar honom". Och så ställde han upp. Det var jättekul! svarar en glad Björn Ulvaeus.

Han passar dessutom på att ge en riktig hyllning till artisten.

– Han är en sprudlande musikalisk urbegåvning.

Foto: TT

Annons