Björn Ulvaeus okända överenskommelse med ex–frun: Sanningen kommer fram

07 jan, 2023, 10:00 
Björn Ulvaeus

Sanningen om Björn Ulvaeus och exfrun Lena Ulvaeus gemensamma beslut kommer fram.

Annons
5 saker du inte visste om Björn Ulvaeus
5 saker du inte visste om Björn Ulvaeus

ABBA–Björn, Björn Ulvaeus, 77, har haft ett minst sagt händelserikt 2022.

Förgående året bjöd på upp och–nedgångar i kärlekslivet. Efter 41 år tillsammans beslutade ABBA–ikonen och hans hustru Lena Ulvaeus,73, att skilja sig. Tillsammans har ex–makarna barnen Emma och Anna.

”Efter många fina och händelserika år har vi bestämt oss för att skilja oss. Vi förblir nära och goda vänner och kommer att fortsätta att fira våra barnbarns födelsedagar och andra familjehögtider tillsammans”, sa paret i ett gemensamt uttalande.

Till sommaren hade Björn hittat kärleken i Chrisina Sas, produktchef på skivbolaget Universal music group. De entrade en premiärföreställning av "Pippi på cirkus" med leenden:

– Det här är min partner Christina. Vi dejtade ett litet tag och jag kände att jag ville ta med henne på det här eventet. Så det här är första gången som vi typ går ut tillsammans, sa Björn till Hänt.

Annons

Så fördelades tillgångarna: Parets hemliga överenskommelse

Under våren hade Björn flyttat ut från exens gemensamma pompösa lyxhus utanför Djursholm, Stockholm.

Huset som har en boarea på 171 kvadratmeter och en boendyta på 308 kvadratmeter, ligger lite avskiljt på en ö. Villan ska vara värderad till 47,9 miljoner kronor. Inte illa!

Lena bodde kvar i lyxvillan tills alldeles nyss. Vad som händer med huset i framtiden förblir ett frågetecken:

— Det har vi inte riktigt bestämt, har Lena sagt till Expressen.

Enligt ex–parets äktenskapsförord har Lena rätt till 50 miljoner vid en skilsmässa. Det framgick att deras gemensamma boenden skulle fördelas lika, likaså den konst som ex–paret ägde tillsammans.

Nu avslöjar Expressen att det blir Björn som tar över sommarhusen i Stockholms skärgård.

Ett av sommarhusen ligger på Värmdö och har särskilda rättigheter för fiske och en privat strand. Det 190 kvadratmeter stora huset betalade ex–paret 26 miljoner för 2010.

Björn Ulvaeus och Lena Ulvaues var gifta i 41 år innan de skiljdes förra året.

Foto: TT

Annons