Björn Ulvaeus tvingas söka hjälp – problemen för svåra

Björn Ulvaeus och frun Lena har varit gifta sedan 1981.

Björn Ulvaeus och hustrun Lena Ulvaeus

Björn Ulvaeus är på ytan en av svensk musikhistorias största framgångssagor. Men allt står inte rätt till.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 22?
Slå på ljud

Björn Ulvaeus har stått för några av svensk pophistorias mest oförglömliga rader. Som textförfattaren i Abba arbetade han jämte kompositören Benny Andersson och erövrade världen, tillsammans med Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog.

Men bakom framgången har det gömt sig en hel del ångest. Det berättar Björn mer om i sin långa intervju med Dagens nyheter.

Björn Ulvaeus tvingas söka hjälp

Björn Ulvaeus och frun Lena har varit gifta sedan 1981.

Björn Ulvaeus och frun Lena har varit gifta sedan 1981.

I artikeln avslöjas det att Björn Ulvaeus går i regelbunden terapi. Hans psykoterapeut kommer till hans hem på Vågaskär en gång i veckan och har en två timmar lång session med sin stjärnklient.

Oftast kretsar samtalet kring det här med självkänsla.

– Vi pratar om det, att man ska älska sig själv – helst. Det har jag aldrig lärt mig. Att bli mer förlåtande, mera empatisk mot mig själv har jag lärt mig med åren, men att kunna säga att man älskar sig själv som man är, det har jag aldrig lyckats med, säger Björn till DN.

Björn Ulvaeus är nykter alkoholist

Björn har gjort ytterligare en radikal förändring av sitt liv. För en tid sedan la han alkoholen definitivt åt sidan. Då hade han nått en punkt där han insåg att han var en missbrukare.

– Det är nog tolv, tretton år sedan jag slutade. Jag hade druckit färdigt. Det påverkade mitt liv för mycket. Ja, jag var alkoholist, eller: det är man, man är nykter alkoholist, säger Björn.

– Jag önskar jag hade gjort det tidigare men det är en bransch som är så tillåtande; det är därför så många artister och musiker får problem med det. Men det går ju sluta och det finns många som har gjort det, massor. Vart du än vänder dig så har de slutat.

LÄS MER: Björn Ulvaeus rasar mot TV-bilderna

LÄS MER: Björn Ulvaeus om den tuffa tiden - "har varit riktigt illa"

LÄS MER: Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskogs dotter - så ser hon ut idag!