Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bluffen i TV4-succén som mörkas för tittarna – kanalens svar

07 sep, 2022, 04:30 
Agneta Sjödin och Gunde Svan i Fångarna på fortet

Fångarna på fortet bär på en stor hemlighet!

Annons
Stora lögnen i Nyhetsmorgon avslöjad! Hör TV4-profilen Anders Pihlblad om fusketBrand logo
Stora lögnen i Nyhetsmorgon avslöjad! Hör TV4-profilen Anders Pihlblad om fusket

Långköraren Fångarna på fortet är tillbaka i rutan efter ett två år långt coronauppehåll. I sedvanlig ordning är det programledarduon Agneta Sjödin och Gunde Svan som guidar deltagarna i fortets katakomber.

I år har programmet dessutom upprustats med Hollywoodstjärnan Peter Stormare, som spelar gåtställaren Kapten Kaboom. Agneta Sjödin har beskrivit det som ett rejält uppsving för Fort Boyard.

– Både jag och Gunde är väldigt förtjusta i Peter. Det var precis den medicinen man behövde. Han har så härlig energi Peter, har hon sagt till Svensk Damtidning.

TV4 bekräftar bluffen

Även om många vid det här laget är bekanta med Fångarna på fortet, finns det en detalj som de flesta är omedvetna om. TV4 spelar nämligen in flera säsonger på raken!

Annons

- Ja, det stämmer att vi försöker effektivisera och maximera antalet inspelningsdagar när vi väl reser ner till fortet. Det är beror både på ekonomiska och praktiska förutsättningar, säger TV4:s exekutiva producent Jonathan Nordin till Svensk Damtidning.

- Just årets inspelningar kommer visas i tre säsonger. Den första säsongen har säsongsavslutning nästa fredag. Sedan återstår två kortsäsonger som kommer visas under våren 2023.

Gunde Svan och Agneta Sjödin
Gunde Svan och Agneta Sjödin är programledare i Fångarna på Fortet.

Deltagarens avslöjande om inspelningen

Melodifestival-profilen Klara Hammarström medverkade i premiäravsnittet av nya säsongen. Hon avslöjade då för Hänt att flera säsonger spelats in samtidigt.

– Ja, det finns bara en tid per år att spela in ett visst antal säsonger. Efter det, så jobbar det inte folk ute på den här ön. Det beror jättemycket på vattennivåer och sådant där. Jag har ingen aning, säger hon och fortsätter:

– Alla Fångarna på fortet-avsnitt, på Fort Boyard, det spelas in i alla olika länder liksom. Då har de bara en kort period på sig att spela in allting. Jag hade inte heller någon aning om det, men det ska bli jättekul att få se!

Fångarna på fortet sänds fredagar 20.00 i TV4 och TV4 Play.

Foto: TT

Annons